Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Mi a véleményetek azokról az...

Mi a véleményetek azokról az osztálytalálkozókról, amelyeken mindenki prezentáció szerűen előadja az addigi életét?

Figyelt kérdés
Eddig két osztálytalálkozón voltam és mindkettő ugyanúgy kezdődött. Általában a tanárnőnk kérésére mindenkinek tartania kellett egy pár perces monológot arról, hogy mi történt vele az előző találkozó óta. Ilyenkor persze a szokásos, kinek hány diplomája lett, munka, lakóhely stb... Én ezzel azért nem értek egyet, mert van akinek nem úgy alakult az élete, ahogy szerette volna, esetleg nem diplomázott le, nem költözött nagyobb városba és ő lehet, hogy kellemetlenül érezte magát. Sőt van akin látszott is. Nem rólam van szó, de én sem szeretek kiselőadást tartani, főleg nem egy kocsma éttermi részlegében. Mi a véleményetek erről? Szerintetek is felesleges ezt így ilyen formában erőltetni? Nem lenne elég az, hogy felrakunk mondjuk régi akkori zenéket, nosztalgiázunk, fényképeket nézegetünk, mindenki oda megy mindenkihez kaja után, egy pohár itallal a kezében és megkérdezi tőle, hogy mi újság. Miért kell felelést csinálni az életünkből mindenki előtt? Mi értelme van ennek szerintetek?

2019. febr. 1. 08:50
 1/10 anonim ***** válasza:
96%
Az osztálytalálkozó mindig a dicsekvésről szól. A barátok úgyis tartani fogják egymással a kapcsolatot ballagás után is, a többiekkel meg minek találkozni ha csak azért nem, hogy belemenjünk egy kinek a lova nagyobb játékba?
2019. febr. 1. 08:54
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem még nem volt osztálytalálkozóm, de ha ilyen lesz, akkor nem jó kedvvel fogok rá elmenni. Nem az eredményeim miatt, hanem mert én is úgy képzeltem, hogy ez azért van, hogy jól érezzük magunkat, és megnézzük mennyire lett ráncos a másik :) Szerintem is hülyeség ezt így szervezni. Esetleg jelezd ezt elöre a tanárnak (?)
2019. febr. 1. 09:05
 3/10 anonim ***** válasza:
98%

Minden évben találkozunk.

Csak az 5 éveseken van ilyen. Én örülök neki, mert jó tudni nagy vonalakban, hogy ki mit csinál, és persze nem beszélek egy este 35 emberrel - és az alap dolgokat sem kell egy este 20-szor elmondani.

Én nem érzem, hogy ez verseny lenne (nálunk biztos nem az, mondjuk jó osztály voltunk). Meg már túl vagyunk a "ki hol diplomázott" dolgokon, most már mindenki a gyerekeiről (meg a munkáról) beszél:) Nekem nincs gyerekem, de ettől nem érzem kevesebbnek magam.

Egyedül az ofőt nem bírom elviselni, csak azért nem szeretem ezt a részét az estének, mert el kell viselni az idióta megjegyzéseit:S

De múltkor pl. azzal "dobtuk fel", hogy mindenki elmondott a monológja után a gimiből egy emléket, amit az osztály nagy része nem ismert. Nagyon vicces volt, és oldotta a hangulatot:)

2019. febr. 1. 09:11
 4/10 anonim ***** válasza:
97%
Akik joban maradtak azok tartjak ugyis a kapcsolatot vagyis tudjak hogy a masik mit ert el. Akik tavolabb kerultek arra meg altalaban kivancsiak a tobbiek van-e csaladja, mit dogozik es hol el raadasul akinek van mirol az ugyis fog beszelni. Igen kellemetlen amikor elo kell adni es ugy hogy ne sulj be ha esetleg nem diplomaztal vagy ha nem olyan jol fizeto munkad van, de ez pont olyan mint a kisiskolasoknal amikor a tanar vegig kerdezi ki hol volt nyaron nyaralni, holott a legtobben nem tudnak eljutni nyaralni. Vahy mikor a karacsonyi ajandekokrol faggat pedig van aki nem kapott vagy csak kevesebbet. Mindig kivancsiak pedig tenyleg kellemetlen lehet annak aki nem olyan kaliberu mint a tobbiek, elszegyelli magat. Valoban jobb lenne ha csak mindenki mindenkivel el lenne, nevetgelne es annyit meselne amennyit akar nem kellene eloadnia elete filmjet.
2019. febr. 1. 09:19
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk általánosban jó volt az osztályközösség, gimnáziumról ez nem mondható el. Az ált sulis osztáytársaimról nagyjából tudom, hogy kivel mi van, merre él. Legutóbb volt egy osztálytalálkozónk, meghallgattuk egymást, mert kíváncsiak voltunk, hogy ki mit dolgozik, hogyan él. Ezt 3-4 mondatban le lehet rendezni. Most aki nem akar magáról úgy beszélni, vagy szégyelli, akkor mondhat annyit, hogy hozott pár rossz döntést az életében, ami miatt most nem a legjobb, de pozitívan néz a jövőbe.

Aztán utána úgyis mindenki beszélget mindenkivel.

Nálunk kicsit ilyen kerekasztal jellegű volt, mert csak 10-en jöttünk össze, beszélgettünk hétköznapi témákról, kinek mi a véleménye, aztán sztorizgattunk a múltról, aki külföldön él őket kérdezgettük, gyerek téma...stb

A középiskolás osztályomban nagy volt a klikkesedés, a kisebb baráti csoportok ma is összejárnak, ahogy én is az enyémimmel, de osztálytalálkozón senki se töri magát, pedig már 10 éves, hogy elballagtunk.

2019. febr. 1. 10:31
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Azért jobb mindenki elé kiállni, mert így mindenkiről, aki ott van, megtudod, mi történt, míg ha mindenki egyesével megy oda mindenki máshoz, akkor feléig sem jutsz a társaidnak.

Abban viszont van igazság, hogy sokaknak ez a dicsekvés terepe. Pl. egyes lányok nálunk is elmondták, hogy egyik gyerekük ebben nyert országos versenyt, másik gyerekük abban... Nekem még kicsik, de ha soha semmiben nem nyernek versenyt, csak normálisan tanulnak, kedves, jólelkű emberek lesznek, és megtalálják helyüket az életben, én azzal teljesen elégedett lennék. Valahogy nem vágynék arra, hogy dicsekedjek mások előtt velük, pedig végtelenül szeretem őket.

Viszont az is tény, hogy volt, aki őszintén elmondta a negatívumokat: hogy 3 gyerekkel elvált, hogy válás óta a gyerekekkel is problémája van stb. stb.

Szóval, nem fekete-fehér ez sem.

2019. febr. 1. 11:25
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Hálisten nincs ilyen, mindig utáltam az ilyeneket. No meg már felnőtt vagyok, nem kell retardált mód kiállnom az osztály elé.

Plusz nem is akarok mindenkivel mindent megosztani. A csacsogós extrovertáltakat meghallgatom, ha nagyon rájuk jön, de egyforma mindenki élete.

2019. febr. 1. 12:07
 8/10 A kérdező kommentje:
Szerencsére nem kellett kiállni a többiek elé, még fel állni sem, mindenki ülve beszélt az asztalnál. Igaz, hogy amikor valaki keveset mondott magáról, a tanárnő elkezdett kérdezősködni. :) Biztos hiányzik neki a számonkérés, mivel már nyugdíjas. :)
2019. febr. 1. 12:19
 9/10 anonim ***** válasza:
80%

Úgy gondolom, hogy nem kell ezt annyira szívre venni. Felnőtt embernek képesnek kellene lennie bemutatni magát pár mondatban, dicsekvés és siránkozás nélkül.

Nálunk mondjuk sosem volt osztálytalálkozó. Aki akart összefutott a másikkal. Voltak megmaradó társaságok. Én sosem vettem részt ezeken ahogy sokan mások sem. Egyszerűen azért, mert a többséggel nem voltunk jóban, egyáltalán nem érdekel mi történt velük, hiszen idegenek számomra.

2019. febr. 1. 17:20
 10/10 anonim ***** válasza:
Én utáltam az általános iskolás osztályomat. A középiskolás osztályomat viszont szerettem, pedig a klikkesedés ott nagy volt. 9 éve ballagtunk el, de 5 éves osztálytalit senki sem akart szervezni.
2019. febr. 26. 20:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!