Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért utálják sokan az óraátál...

Miért utálják sokan az óraátállítást?

Figyelt kérdés
Én szeretem. És észre sem veszem. Nagyon érdekes amikor olyanokat olvasok hogy mások nagyon rosszul lesznek.

2021. okt. 29. 09:36
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
50%

"Ha valakinek 1 óra miatt borul a bioritmus, ott valami amúgy se lehet rendben... "

Itt nem 1 óráról van szó, hanem arról, hogy az addig felépített rendszer felborul és időbe telik rá átállni. Hasonló mint a frontérzékenység. Valaki azon is csak jót röhög, más meg kőkeményen érint.

2021. okt. 29. 11:14
 22/36 anonim ***** válasza:
0%

"az addig felépített rendszer felborul"

Egy órával "borul fel", pontosan erre gondoltam.

És jó a példa, a frontérzékenyeknél sincs minden rendben - megint csak nem bántásból.

2021. okt. 29. 11:17
 23/36 anonim ***** válasza:
84%

“ Ha valakinek 1 óra miatt borul a bioritmus, ott valami amúgy se lehet rendben...”

Tulajdonképpen akkor az emberek egy részén kívül semmi előlénynél nincs rendben.

Persze a vadállatokat nem érdekli az idő(bár már ezt is cáfolták, mert ugye a munka utáni csúcsforgalom tolódik 1 órát, így állítólag menő ilyenkor a vadgázolások száma), de a házi kedvenceket megviseli, hogy hirtelen egy órával később kapnak enni.

Én még megoldom, mert fokozatosan állok át nekik az új 21 órára a vacsorával, de aki műszakban dolgozik, és egyszer csak 1 órával később jön haza, már attól beparázik sok kutya/macska, hogy nem jön még a gazdi, plusz a kaja sem akkor jön.

2021. okt. 29. 12:19
 24/36 anonim ***** válasza:
39%
Mert teljesen feleslegesen kell elviselniük tömegesen az embereknek egy szűk, gazdasági érdekeltségű réteg miatt egy teljesen értelmetlen dolgot, holott semmit nem takarít meg vele senki. Amit este nem égetsz/fűtesz el, azt reggel fogod - és fordítva, - arra viszont tökéletes ez az egész, hogy összezavarjon embereket úgy az időben, mint a bioritmusukban. Teljesen felesleges ezzel nehezíteni az emberek életén!
2021. okt. 29. 16:08
 25/36 hakapeszimaki ***** válasza:
32%
24/24 Reeegel viszont kevesebbet égetsz,mint este,mert reggel,elmész otthonról dolgozni! Este,viszont,már nem mész sehova!
2021. okt. 29. 18:47
 26/36 anonim ***** válasza:
76%

25: ugyanannyit van otthon mindenképp, nem értem mire gondolsz.

Amúgy a LED-es lámpák korában a világításon eleve semmit nem lehet spórolni, én spec a fűtéshez nem nyúlok soha. Amikor bevezették az átállítást, úgy tudom a közvilágításon spóroltak sokat, ez manapság szintén nem releváns mert ég minden egész éjjel. Ha lenne bármi értelme az egésznek, akkor a két átállításnak időben ugyanannyira kellene lennie a téli napfordulótól, amit meg se közelítünk, ősszel két hónap, tavasszal három, 50% különbség, szerintem ezt lehetetlen észérvekkel megmagyarázni.

2021. okt. 29. 20:06
 27/36 anonim ***** válasza:
29%

"Itt nem 1 óráról van szó, hanem arról, hogy az addig felépített rendszer felborul és időbe telik rá átállni."

A frászt! Egy évben egyszer 1 órával előbb vagy később kelsz fel. Ha nem nézed az órát, észre sem veszed. Arról van szó, hogy bemagyarázod magadnak, hogy az óraátállítás miatt vagy fáradt, pedig amúgy minden egyes nap addig is fáradt voltál reggelente. A reggelek mind ilyenek munka előtt, nyűgös az ember, nem szívesen kel korán. De muszáj.

2021. okt. 29. 20:34
 28/36 anonim ***** válasza:

27: én pl azt magyarázom be magamnak, hogy mindegy, mert mindig éjjeli bagoly vagyok, reggel meg kelni kell így mindig 5 órákat alszom.

Ennek ellenére télen 6 körül nehezen kelek.

Tavaszi állítás után vagy 2 hónapig 5-kor ébresztőóra nélkül felpattan a szemem, és fáradtnak sem érzem magam.

2021. okt. 29. 22:45
 29/36 anonim ***** válasza:
20%

“ Itt nem 1 óráról van szó, hanem arról, hogy az addig felépített rendszer felborul és időbe telik rá átállni.”

Aha, milyen rendszerről is beszélünk tulajdonképpen? Az emberek nagyon kis százaléka kel és fekszik ugyanakkor MINDEN nap - pedig ez az igazi egészséges bioritmus. Az nem az, hogy hétfőtől péntekig kel az ember reggel 6-kor, hogy aztán szombat és vasárnap 10-12-ig dorbézoljon, mert az előző öt nap nem aludta ki magát, és mindent a reggeli koránkelésre fog. Ez nem egészséges, és nem rendszer a testünk szerint. Szóval akinek az az 1 óra plusz vagy mínusz annyira fáj az életében az egyszer a saját háza tájékát nézze meg, utána panaszkodjon.

2021. okt. 31. 05:45
 30/36 anonim ***** válasza:

“Az nem az, hogy hétfőtől péntekig kel az ember reggel 6-kor, hogy aztán szombat és vasárnap 10-12-ig dorbézoljon”

Aha. Aki heti 5 nap 6-kor kel hónapokig, az szombat - vasárnap is felébred legkésőbb fél7-kor magától.

És a 6-kor kelés sem jelenti azt, hogy fáradtnak kell lenni, le lehet időben feküdni.

2021. okt. 31. 08:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!