Miért írják sokan az "írok privátban/privátot" helyett azt, hogy "írok privát"?
Figyelt kérdés
Ezek annyira buták, hogy nem tudják, hogy mit beszélnek, vagy én vagyok a hülye?2021. aug. 26. 19:16
1/20 A kérdező kommentje:
Azt, hogy "írok privát üzenetet/üzenetben" nem is merem elvárni.
2021. aug. 26. 19:17
3/20 A kérdező kommentje:
Hidd el, van nagyobb.
2021. aug. 26. 19:22
5/20 anonim válasza:
Ez olyan, mint az ajándék csónak ne nézd a lapát
6/20 anonim válasza:
Ja, most látom, hogy nem ez a gond. Elsőre félreolvastam. XD Ami zavar téged, az csak egy még jobban rövidített formája, ami nem feltétlenül helyes, de gyorsabban leírható és mindenki érti, hogy mit akar az, aki írja. A cél szentesíti az eszközt... Vagy nem, de akkor is így használják. (4-es voltam)
7/20 anonim válasza:
Az írok privát az nem tárgy, hanem az ige jelzője. Milyen módon írok neked üzenetet? Privát módon.
8/20 A kérdező kommentje:
Fú hát nekem ez nagyon béna magyarázkodásnak hangzik :D így is magyartalan ráadásul.
2021. aug. 26. 20:26
9/20 anonim válasza:
En meg neha azt irom hogy megyek Blaha, vagy itt vagyok Deák, nemtudom, igy jobban hangzik nekem:D es rövidebb is
10/20 A kérdező kommentje:
Mondjuk ha direkt csinálod, de közben tudod, hogy amúgy nem így van helyesen, az azért más :) de szerintem ezek az "írok privát" emberek ezzel nincsenek tisztában, bár remélem, tévedek.
2021. aug. 26. 20:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!