Miben mutatkozik meg ha egy nő féltékeny, irigy egy másikra?
Kibeszeles, pletyka, roszindulatu sz. rkavaras?
Mik vannak még?
És ha egy férfi? Előre köszönöm!
Nekem 1 "barátnőm" volt tizenévig.
Ha vettem valamit (ruha, ékszer stb), akkor ő már másnap rohant, hogy megvegye ugyanazt vagy legalábbis hasonlót.
Ha fodrásznál voltam, ő még a héten ugyanolyan hajat kért, ugyanolyan színben.
Egyszer meg is szívattam, hogy befestetem feketére a hajamat és amikor legközelebb találkoztunk, ő fekete hajjal jelent meg. Sosem felejtem el az arcát amikor látta, hogy az enyém maradt ugyanolyan. :D
De pl kezdte átvenni a beszédstílusomat is, ami baromi irritáló volt.
Mindig siránkozott, hogy ő miért nem talál magának olyan pasit mint én, ő miért csak szerencsétleneket fog ki.
Aztán a férjem mondta, hogy eléggé kétértelműen viselkedik vele a barátnőm, én akkor mondtam, hogy "ááá, biztos benéztél valamit, a Brigi nem olyan!". Hát olyan volt/lett. :D
Egy házibuli alkalmával direkt figyeltem és arra mentem be a nappaliba, hogy a férjem löki le magáról.
Azóta nem beszéltem vele (ennek 10 éve) és az elején nem is értette, hogy mi a bajom vele.
Féltékenység, irigység miatt vált el utunk a barátnőmtől.
A sztori:
Volt barátnőm nagyon egyedi akart lenni mindig és folyton váltogatta a stílusát.
Egyik fél évbe raszta volt, másikba meg "rocker", aztán hippi cuccokat vett fel, végül csajos lett és így tovább.
Egyik osztálytársunk készített magának egy tincs rasztát a hajába átmenetibe és a volt barátnőm akinek akkor volt raszta haja annyira kiakadt ettől, hogy órákig veszekedett vele messengeren és büszkén mutatta meg nekem másnap, miket írt neki. Elmélete szerint az a lány folyton utánozni akarta és most telt be neki a pohár. Egész suliba töltött időm alatt, amíg vele lógtam egész nap azt kellett hallgatnom kit szól le, kinek milyen béna táskája, kinek milyen csúnya a hajszíne..stb. Ha valakinek volt ugyanolyan ruhadarabja,mint neki azt már nem vette fel többet.
Egyszer bementem egy barna felsőbe és elmondta, hogy nem kellene barna színt hordanom, mert nagyon nem áll jól. Valójában azért mondta ezt, mert sok barna cucca volt akkor és nem akarta, hogy akár minimálisan is rá hasonlítsak.
Megelégeltem ezt és elmondtam neki, hogy elegem van abból, hogy folyamatosan mindenkit kritizál és átadja az én hangulatomra is ezt a negativitást és külsőségeket. Bedurcizott, aztán 2 évet még lehúztunk egy osztályban, sutyorgott mögöttem az új baratnőivel. Viszont nagyot röhögtem, amikor az összeszokott kis bari csapatánál az egyik lánynak nemrég tartott esküvőjén érdekes módon ő volt az egyetlen, akit nem hívtak meg.
Nekem volt egy ilyen "barátnőm", sőt egy darabig legjobb barátként is tekintettem rá.. jobb lett volna hamarabb észre venni a jeleket.
-szemtől szembe "építő kritikának" álcázva kritizál, eleinte enyhébben, később már nem épp enyhén
-valótlan, alaptalan, felnagyított, torzított dolgokat terjeszt rólad a hátad mögött
-ha neked lesz egy új ruhád, telefonod, vagy bármid, akkor x időn belül neki is, de előtte nagy eséllyel leszólja a tiédet
-ha előtte dicséretet kapsz valakitől, akkor vagy jelenetet rendez, vagy látod rajta, hogy pipa, vagy megpróbálja lekicsinyíteni a dicséretet, esetleg saját dolgot hoz fel, hogy rólad terelje el a szót, vagy épp ő is megdicsérteti magát valami miatt
-hasonlóan kezd el beszélni, mint te, felveszi a kedvenc szavaid, kifejezéseid
-ugyanazokat kezdi csinálni, mint te (hobbi, sorozatok, együttesek, bármi egyéb)
Nekem ezért voltak/vannak 90% fiú/ferfi barátaim.
A “de édi, de cuki, hol vetted?” nőktől a falnak megyek, meg azon túl is.
Kolléganőim úgy váltogatták a barátnőiket, mint a “rucijukat”. Mert nem volt témájuk a pletykákon és divaton kívül.
Az egyik ilyen páros azért rúgta össze a port, mert az áruházban meglátták ugyanazt a kabátot. Az egyik mondta, tetszik neki, majd visszatér megvenni. Másnap a barátnő abban a kabátban ment be dolgozni. Megvette a barátnéja orra elől. A másik kész hisztit vágott le, összevesztek.
Na, nekem ilyen szintű barátságaim sosem voltak.
A libáktól messze távol tartom magam.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!