Egyetemisták mennyit költötök egy hét alatt?
Én kajára kb 4 ezer/ nap edzés miatt kell sok kaja.
Heti 1x barber ( haj, szemoldok, borostaigazitas) 7 ezer
Buli 3x ( hetfo szerda pentek) belepok 6ezer kb + pia 10 ezer ha bent koltok sokat 15-20
Szoli 3x / het 5000 kb
Ezek ami minden héten ha nem költök semmi extrára.
+ a koli ami 15 ezer / hó
9
Én rohadtul adok a külsőmre és talán még azt mondom indokolt is, ha valakinek 5 centis szakálla van (bár még így is necces). 2 hetente fodrász rendben van, de ezek a Barber shopok szerintem nettó lehúzások.
Nekem is borostám van, kb. 10 percbe telik hetente 1-2 alkalommal méretre vágni és "vonalba" húzni. Fodrászhoz meg eljárok 2 hetente, hogy oldalt/hátul fel legyen nyírva átmenettel a hajam. Kerül mindez 2 ezer forintba. Nyilván mindenki azt csinál a pénzével amit akar, de szerintem ezeken még a Barber shopban dolgozók is röhögnek, hogy valaki hetente 7 rugót kiad a szinte semmire :D
:D Jól értem, hogy napi 4e a kaja, és havi 15e a koli? XD
Szardellát fogyasztasz homárral és a híd alatt laksz? :DD
De csúnya lehetsz.
Könyvekre nem költesz?
Huhh ez elég durva. Nem a koli, nekem az vidéken kevesebb, mint 10k havonta. Kajára napi 1000 forintot költök átlagosan, számoljunk heti 2-3k-val edzésre, plusz 3k utazás haza. Egyéb dolgok: fogkefe, betét, wc-papír stb mondjuk 1k. Szórakozás kb heti 1k. Ezt úgy, ha hazamegyek hétvégén. Ha nem megyek, akkor megspórolom a vonatjegyet ugye. Fodrász, szoli stb ezek kizárt dolgok. Pénzem lenne, csak nem az én világom ez.
Ez úgy heti 15k nagyjából, ha a havi kiadásokat leosztjuk hetekre (koli, edzésbérlet).
Teljesen megfelel számomra ez az életszínvonal, egyébként megengedhetnék magamnak több költekezést.
Napi 4-5 ezret költök.
Havi kb 150 ezer.
Ebben benne van a kaja, kondi, bkv bérlet és nagyon ritkán 1-1 sör.
Albérlet és egyéb nagy költség nincs benne.
12500 a koli (egy hónapra)
11000 a kötelezően megvásárlandó ebédjegy (egy hónapra 10 darab, leves+második+köret+savanyúság+deszert)
Közköltség 2500-2800 egy hónapra, de van itt egy olyan szoba, ahol csak 1200. Nem tudom mit (nem) csinálnak ott...
2-3 hetente a hazamanés és a visszajövés 2000-4000 attól függően, hogy mivel sikerül.
Kenyér, joghurt, víz, egyéb heti 3000 kb.
A városközi ingázásom meg nem számottevő, mert a koli fix az egyetem mellett van, az épületből jóformán ki se kell mennem, a bevásárlóközpont meg csak 1 km, addig legyaloglok (a város szélén vagyunk).
De otthonról mindig viszek ételt (leves, krumplipüré, bécsi).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!