Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » 29 évesen mennyire vagyok...

29 évesen mennyire vagyok öreg, hogy egy nappali tagozatos MSc.-t elkezdjek?

Figyelt kérdés
23 évesen kerültem ki az iskolapadból, akkor elkezdtem egy MSc.-t, de nem találtam meg a számításom vele. Kicsit azon is el vagyok gondolkozva, hogy pályaelhagyó legyek. Viszont találtam egy olyan MSc.-t, amire jó belépő az alapdiplomám, és nagyon gondolkozom, hogy elkezdjem, de csak nappalin van. Próbálnék dolgozni is mellette, mert kellene a pénz. Mennyire vagyok öreg így, hogy 31 évesen végeznék legkorábban ezzel az MSc.-vel?

2021. okt. 18. 10:15
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
75%

10#

Az asztalosságot saját tapasztalatbóp nem ajánlom, ahhoz, hogy önállósodj szakmailag, ha bútorlapozni akarsz, alsóhangon kell egy 5-6méteres műhely meg kb 3milliónyi szerszám, ha fával is akarsz dolgozni, akkor legalább 100m² műhely és alsóhangon 25milliónyi gép...

Ma már kicsit bánom, hogy nem festő, vagy villanyszerelő lettem :D

Persze szeretem ezt a melót... de néha nyögvenyelős...

2021. okt. 18. 12:49
 12/16 anonim ***** válasza:

Elkésve nem vagy, én is 30 évesen csináltam az első mester szakomat - de biztosan nem nappalos szakot választanék. Én levelezőn csináltam, az nagyon jól összeegyeztethető egy normális munkával.

Szintén informatikusként dolgoztam egyébként, most pedig az építőiparban. Kb ugyanannyit keresek, és ezerszer jobban érzem magam.

2021. okt. 18. 12:52
 13/16 A kérdező kommentje:

Sokan mondják, hogy menjek levelezőre, de több ellenérvem is van.

Nekem nagyon fontosak a kontakt órák.

Szeretnék egy kicsit újra diák lenni, és nem teljes állású dolgozó, kicsit kimaradt a bulizás ez-az nekem egyetem alatt.

Nem látok olyan szakot, amit levelezőn is lehetne végezni, és úgy érezném, hogy nagyon illene hozzám, és be is tudok jutni.

Lakáshitelem, párom, kocsim, gyerekem nincs még, így ki tudok szakadni a mókuskerékből, tartalékom viszont van, tehát az se gond, ha kevesebb pénzem lesz a szak végén, mint előtte, és csak keveset tudok dolgozni, inkább a tanulmányokra koncentrálnék, és olyan munkát végeznék legfeljebb mellette, ami segít, hogy jobban el tudjak az új diplomával helyezkedni.

2021. okt. 18. 12:59
 14/16 anonim ***** válasza:
55%
11# kösz, véletlenül nem a hasznosra kattintottam, pedig.
2021. okt. 18. 13:02
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Őszinte leszek, nekem kicsit fura. Már csak azért is, mert az embernek el kell tartania magát és nem biztos, hogy esti diákmunkákból elegendő pénzt szed össze és eléggé megterhelő is.

Én esti BSc-re mentem 27 évesen. Most vagyok harmadéves. Közben teljes állásban dolgozom a folyamatban levő tanulmányaimnak megfelelően.

2021. okt. 18. 14:34
 16/16 anonim ***** válasza:

13

Akkor ezt meg is válaszoltad magadnak, anyagilag okés vagy, nincs egyéb dolog ami miatt felelőséggel tartozol.

Szóval nyugodtan csináld azt, amit szeretnél.

Sok sikert!

2021. okt. 18. 15:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!