Mai világban egy átlagos huszonéves fiatalnak teljesen természetes, általános dolog, hogy pl. hétvégére kiruccan egyet mondjuk Csehországba?
Igen, gyakori. Mi is voltunk kint csak úgy lengyelbe. Vagy ismerős szlovákba.
Azért annyira nem nagy cucc. Kb 20-30 ezer ft a benzin ha van autó, plusz autópályán max 2-4 óra. Azért annyi benzin pénzt meg kibír az ember egy évben párszor.
Szóval annyira nem nagy dolog, te is ki mehetsz.:D
Én viszonylag gyakran szoktam, múlt héten például csütörtök este és vasárnap délután között Rómában voltam. A retúrjegy összesen volt hatezer forint, a szállást egy helyi barátnőm biztosította.
Azt viszont nem tudom, hogy mennyire gyakori, de az én baráti körömben havonta van valami ilyesmi. Persze olyat is ismerek, aki sose szokott így "átugrani".
22/L
Pont múlt hétvégén voltam Brnóban haverokkal :D
Nem mondom, hogy ez lenne az állandó program, de pár hónaponta egy hosszú hétvégére el szoktam azért utazni. Schengen óta simán lehet menni, mindenféle macera nélkül, még most is csak annyival egészül ki, hogy a személyi mellé le kell tölteni telefonra az oltási igazolást mega regisztrációt (amit egyébként még soha senki nem kért), ráadásul nem is különösebben drága a történet. Tavaly például olcsóbb volt a repjegy Berlinbe, mint a vonatjegy a lakóhelyemről (vidéki város) Budapestre. Mivel a lehetőség adott, persze, hogy menni fognak az emberek :) 25/F
Amúgy én azokat nem értem, akik jönnek az "én bezzeg soha nem jutok el sehova" szöveggel, miközben veszik a hulladék kaját, cigit, meg hülyeségekre költik a pénzt.
Ismerősökkel most voltunk a Magas Tátrában. Szállás 2 éjszaka, bevásárlás, utazás fejenként 30 ezerre jött ki ami nem egy kifizethetetlen összeg.
De mi az, hogy manapság?
Anyámék akik most 60 körüliek fiatalon rengeteget utaztak a baráti országokba, Lengyelország, Erdély, Szlovákia akkoriban sem volt elérhetetlen, és csak sima dolgozó emberek voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!