Hogyan működik a Vatera?
Mit jelent a fix? Fix ára?
Fix felett mit jelent az a zöld kalapács?
Valaki el magyarázná?
Köszönöm szépen.
Az miért van hogy a kalapácson 5000 Ft van, gondolom az van le ütve? De a fixen ott van hogy 15000ft
A kalapácsos ár az a licitálós ár, amire kérdeztél, az jelenleg 5 ezer ft-nál áll, de ha a fix árra rányomnál, akkor 15 ezer ft-ért a Tiéd lehetne, hiába vetélkednek többen is a licitálásnál.
Ha pl. valaminek a kikiáltási ára 1 ft és elkezdenek licitálni, akkor a "kalapácsos ár" maradhat akár 10 ft-on is, ha nem sok embert érdekel.
A FIX árral mindig azonnal megveszed a terméket és a legtöbb kategóriában kötelező átvenni/megvenni - nem úgy, mint egy hirdetős oldalon.
kivéve, ha a termék nem felel meg a leírtaknak.
Jó, ha tudod: Vaterán, magánszemélyek adásvételénél, licitálásnál NINCS elállási jog.
Minden oldal alján ott van a "Súgó" - itt megismerheted a Vatera működését.
Az sem árt, ha átrágod magad a Felhasználási feltételeket - így elkerülheted a kellemetlen meglepetéseket, akár eladóként, akár vevőkét.
Súgó - Vaterás lapok alján
Felhasználási feltételek ugyanott, de azt nem linkelem be.
Köszönöm szépen az információkat,nagyon sokat segítettél. 🙂
Lenne még egy kérdésem ha nem probléma?
Tegyük fel hogy a fix ár 15000ft, meg kezdődik a licit aztán licitálnak rá,tegyük fel hogy 7000ft-nál tart a licit vége felé, én 8000ft licitállok, ezekután senki sem licitál már mert le jár az idő, akkor a termék az enyém lesz?
Szívesen :-)
Attól függ...Ha 8 ezret licitálsz és nincs minimálár, akkor a tiéd a termék.
Hogy van-e minimálár, az általában kiderül úgy, hogy licitálásnál kiírja, hogy nem érték el a minimálárat.
Mi a minimálár? Az eladó megadhat egy árat, aminél kevesebbért nem adja oda.
Pl. 1 ft-ról indít egy konyhaszekrény sort, de mondjuk 15 ezernél olcsóbban nem akarja odaadni, akkor megad egy 15 ezres minimálárat. Ha ezt eléri valaki, akkor azé a nyertes licit, aki a legmagasabb árat adja. Pl megáll 20 ezernél, akkor a 20 ezresé a szekrénysor.
DE! azt azért tudnod kell, hogy a rutinos licitálók kivárnak az utolsó percig, s az utolsó másodpercekben folyik a nagy harc néha. Nem mindig...
Olvasgass az automatikus licitről is - ez néha jó, néha nem. Ha nem vagy gép előtt, nem tudsz foglalkozni vele, amikor lejár az aukció, akkor érdemes automatikus licitet megadni - egy olyan összeget, ami még Neked megéri.
Maradva a konyhabútornál: ha Neked csak 18 ezret érne meg, akkor automatikus licitre beírod a 18 ezret, de persze, ha az utolsó pillanatokban valaki 19 ezret ad meg, akkor elbuktad a szekrénysort.
De azért nem rossz ez - egyszer így nyertem egy szép fekete nadrágot 1 ft-ért :-) Beírtam X összeget, nem sokat, majd elutaztam pár napra vidékre, nem sok reményt fűztem hozzá, hogy megnyerem, de kiderült, hogy senki más nem licitált rá - így enyém lett 1 ft-ért .-)
Szegény eladó biztos nem örült neki, de én igen :-)
Kérdező, igen, jó volt, azért licitáltam rá :-)
Normális eladók megadják a méretet, a cm-eket is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!