Ez arra utal, hogy rasszista vagyok?
Suliba buszozni szoktam. Odafele nincs ilyen probléma, mert leülni nincs hely, visszafelé viszont már szokott hely lenni amennyiben a buszállomáson száll fel az ember. Ez általában úgy működik, hogy a buszállomáson beülünk, nagyjából a helyek is megtelnek és már csak úgy van lehetőség leülni ha valakit megkérdezel, hogy leülhetsz e mellé.
Na most ezen a vidéken rengeteg a roma származású ember és a busz 50-60%-a velük telik meg. Aztán hát azt szoktam csinálni, hogy ha látom, hogy szállnak fel a buszra, hogy magam mellé teszem a táskámat és elfordulok, közben azon imádkozom, hogy ne akarjon mellém leülni. Azóta van ez mióta egyszer utaztam egy mellett és majd lefulladtam, olyan bűzzel volt.
Mindig azt szoktam figyelni, hogy a felszállók közt van e magyar származású és ha látom, hogy például egy magyar ember egy roma csorda előtt száll fel illetve tudom, hogy nincs teljesen üres hely akkor gyorsan elveszem a táskám és felveszem vele a szemkontaktust. Általában ilyenkor azonnal megkérdezik, hogy leülhetnek én pedig végre kifújhatom magamat.
Ugyanakkor elgondolkodtam azon is, hogy ezzel a viselkedés nem e azt jelzi, hogy mélyen rasszista vagyok. Bár ha elém ugrik a kérdés, hogy az vagyok e én egyértelműen letagadom, hisz nincsen bajom semmilyen népcsoporttal, sőt a romákkal sem, csak egyszerűen nem bírok némelyik mellett megmaradni olyan szaggal van. Ez az egy problémám van.
Ez mennyire utal rasszizmusra?
Nem vagy rasszista. A szagukkal van bajod, nem a bőrszínükkel vagy a származásukkal.
Utaznál csak Budapesten! Ott találkoznál rengeteg fehér bőrű büdös emberrel a buszokon!
#2 Na igen azoknak sem örülök :D
Tulajdonképpen akkor inkább a büdös emberekkel van bajom, így fogalmazok, csakhát itt tényleg szinte csak a romák azok. Legalábbis eddig minden kellemetlen élmény ehhez a népcsoporthoz volt kötött.
De természetesen ha le akar ülni akkor nem szólok be, megengedem neki, csak kényelmetlen kicsit.
#1 Sajnálom, ez durva. Errefelé is volt hasonló, sőt gyilkosság is, hálistennek én még nem voltam áldozata semmilyen bűnözésnek.
Engem eddig még csak roma lopott meg,származásom miatt (én sem vagyok teljesen magyar) még csak roma szólt be,eddig még csak roma kötött belém.
Volt roma barátom,igen meglopott a családjával együtt.
Teljesen jogos a magyarok előítélete,lehet van köztük normális de az a 1 százalék ami Magyarországon igen csekély...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!