Temetésen általában miért kérik a részvénynyilvánítás mellőzését?
Figyelt kérdés
Meg általában nem tartják be, mindig vannak olyanok akik odamennek részvétet nyilvánítani2021. szept. 16. 11:19
1/10 anonim válasza:
Szerintem neked még nem hunyt el közeli hozzátartozód, ha ezt nem érted.
Olyankor teljesen maga alatt van az ember, alig bírja tartani magát, nemhogy még másokkal társalogjon, meg megköszönje a semmitmondó részvétnyilvánítást.
2/10 anonim válasza:
2 dolog jut eszembe. Az egyik az az, hogy nem azt akarják, hogy a részvénynyílvánításon legyen a hangsúly, hanem az elhunyt megemlékezésén. A másik pedig az, hogy vannak emberek, akik egyszerűen nem kíváncsiak mások együttérzésére, nincsen szükségük rá. Az első verzió tűnik valószínűbbnek.
3/10 anonim válasza:
Meg is értem. Mikor mamám temetése volt tavaly, a sír mellett zokogtunk. Sorban álltak az emberek részvétet nyilvánitani. Nyilván nem rossz szándékból teszik, de nagyon nem hiányzik az embernek ez olyankor. Jól irja az első válaszoló.
4/10 A kérdező kommentje:
igen még nem voltam közeli hozzátartozóm temetésén
2021. szept. 16. 11:32
5/10 anonim válasza:
Mert minél előbb túl akarnak esni a dolgon. Nem kell utána a tömeg részvéte, amivel amúgyse megy a gyászoló semmire :/ Kitörölheti a valagát vele, 90%-a úgyis képmutató, csak illemből mondja.
6/10 anonim válasza:
Én a covid óta tapasztalom ezt. Nem akarnak puszilkózni.
7/10 anonim válasza:
Mert pont nincs szüksége senkinek ebben a helyzetben, hogy másokkal jópofizzon, és igen, mindig vannak olyan címeres bunkók, akik nem tartják be a kérést.
8/10 anonim válasza:
Ahogy írták fentebb, az ember abban a helyzetben nem vágyik rá hogy n+1 emberrel pukedlizzen.
Eleve nem is értem, a temetésen való jelenlét szerintem épp eléggé jelzi a részvétet.
9/10 anonim válasza:
Emlékszem, a férjem mellett ott álltam anyósom temetése után. Igazából szegényt kétszer láttam, és esküvőnk után 1 hónappal halt meg. Azt a sok embert, akik engem (is) ott végigcsókolgattak... Én elhiszem, hogy ez volt az illem, de nekem ez már 20 éves is sok(k) volt.
10/10 anonim válasza:
Mert az összetört, gyászoló, mélydepressziós hozzátartozóknak semmi szüksége rá hogy 30 másodpercenként a felszínre hozzák a dolgot, ez kb. olyan mintha percenként emlékeztetne valaki hogy "igen, meghalt a férjed/szülőd/gyereked, így igaz". Van pont elég bajuk. Én férfi létemre a belem kibőgtem pár éve a temetésen, pedig még csak nem is közvetlen családtagom hunyt el, csupán kicsit távolabbi szeretteim. Most gondol el milyen lelkiállapotban van akinek anyja, apja, gyereke, felesége halt meg. Ilyenkor jobb semmit nem mondani, és békén hagyni a gyászolókat. Azzal hogy elmentél a temetésre, már részvétet nyilvánítottál.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!