Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerintetek baj ha az ételfutá...

Szerintetek baj ha az ételfutárnak nem adok borravalót?

Figyelt kérdés

Már egy jó fél éve úgy rendelem a kaját hétfőtől-péntekig, a futárral még csak párszor találkoztam eddig, általában az ajtóm elé rakja az ebédet le egy szatyorba, azt ennyi, én pedig kifizetem online.

3 alkalommal találkoztam a futárral, akkor egy 1000 Ft-ot adtam neki.

Kiszámoltam, ha mindennap adnék neki mondjuk egy 150 ft borravalót ez egy évbe 36.000 ft-ra jönne ki. Ezt pedig sokkalom!

Így arra gondoltam, hogy néha, amikor találkozok vele, adok neki egy 500 ft-ot vagy egy ezrest, és le van tudva.

Szerintetek szemét vagyok vagy jogos?

2021. szept. 11. 11:48
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem nem baj.
2021. szept. 11. 13:30
 12/24 anonim ***** válasza:
80%

Én pl alapszolgáltatásért sosem adok borravalót. Ha valaki felhozza az emeletre és az étel még meleg, a futár meg kedves, azt meg szoktam hálálni, ha nincs nálam kp, akkor is adok valami apróságot neki.

Attól, hogy valaki ellátja a munkaköri kötelezettségét, viszont nem esek hasra. Én is ellátom, semmi extrát nem kapok érte. Ha nem tenném, ki lennék rúgva.

2021. szept. 11. 15:37
 13/24 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm, akkor ezen túl 1 ft borravalót sem fog kapni!
2021. szept. 11. 15:44
 14/24 anonim ***** válasza:
61%
Szerintem az viszont elég gáz ha itt mások véleménye miatt nem adsz borravalót. Jogod van hozzá de ha eddig néha adtál akkor most mi változott?
2021. szept. 11. 16:04
 15/24 anonim ***** válasza:
Minden nap azért nem adnék borravalót, az túlzás. Pont elég néha 500, -
2021. szept. 11. 19:29
 16/24 anonim ***** válasza:
10-15%-ot szoktunk adni max, igy illik. Amugy nem is vagy koteles borravalot adni.
2021. szept. 12. 01:24
 17/24 A kérdező kommentje:

Várj! Arról van szó, hogy én mindennap rendelek kaját, hétfőtől-péntekig!

Egy nagy adag főételt, egy kis adag főételt, és egy nagy adag levest!

Ez így naponta 3000 Ft körül van!!!

3000 Ft-nak a 15%-a 450 Ft. Tehát mindennap adjak oda 450 Ft-ot a futárnak borravalónak?!

Ez egy évbe számolva 108.000 Ft!!!

Ne vicceljünk már!!!

2021. szept. 12. 08:30
 18/24 anonim ***** válasza:

Mit mondtam? NEM vagy köteles borravalót adni!

Felfogtad már?

2021. szept. 12. 12:50
 19/24 A kérdező kommentje:
Nem vagyok köteles, de mégis illik, illene adni!
2021. szept. 12. 16:19
 20/24 anonim válasza:
0%
Fujj de undorító emberek vagytok! Ti se dolgozgatok még vendéglátás bármilyen területén... nem kötelező adni de ha megfelelő szállítást kapsz és személyesen találkoztok akkor szerintem az 500 Ft nagyon korrekt. Ha nem találkozol vele akkor nem adsz neki ez ennyire egyszerű. Kurvra nincs bele kalkulálva a fizetésükbe a jatt ugyanis azt szervizdijnak hívják és éttermi fogyasztáskor számolják bele a számlába...Aki meg a szros 30 Ftot is el teszi attól sem sajnálom de az én pofamrol ég a bőr helyette is. Biztos a neveltetése is olyan volt ,hogy az utolsó 5 Ft ot is sajnálták egy étteremben pedig pont az ilyenek tehetnék meg surmók. Kívánom hogy egyszer mind jussatok arra a sorsra hogy jatt is járjon a fizetésetek mellé és értsétek meg milyen jó az amikor a 20 hülye után jön egy aki értékeli a kiszolgálásod.Ugyanis el vagytok tévedve !
2021. nov. 8. 23:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!