Szerintetek baj ha az ételfutárnak nem adok borravalót?
Figyelt kérdés
Már egy jó fél éve úgy rendelem a kaját hétfőtől-péntekig, a futárral még csak párszor találkoztam eddig, általában az ajtóm elé rakja az ebédet le egy szatyorba, azt ennyi, én pedig kifizetem online.
3 alkalommal találkoztam a futárral, akkor egy 1000 Ft-ot adtam neki.
Kiszámoltam, ha mindennap adnék neki mondjuk egy 150 ft borravalót ez egy évbe 36.000 ft-ra jönne ki. Ezt pedig sokkalom!
Így arra gondoltam, hogy néha, amikor találkozok vele, adok neki egy 500 ft-ot vagy egy ezrest, és le van tudva.
Csak halkan megjegyzem, hogy a legtöbb helyen már online fizetéskor is előre hozzáadhatod a végösszeghez a borravalót.
2021. szept. 11. 11:58
3/24 anonim válasza:
Szerintem nem. Én néha adok ha épp kedvem van, hagy úgy van épp a visszajáró.
2021. szept. 11. 11:58
4/24 anonim válasza:
Szinte soha nem adok borravalot, plane, hogy nem hasznalok keszpenzt, igy nincs is mibol, de ha lenne sem erre koltenem. Egyszer mar kifizettem, altalaban van kiszallitasi dij is, a futar kap fizetest.
2021. szept. 11. 11:59
5/24 anonim válasza:
Szerintem ez így korrekt. Mégis hogy adnál neki ha nem is találkozol vele? Az online borravaló nem biztos hogy van ilyen rendelős cégeknél, és ha van is akkor sem biztos hogy a futárnak megy.
2021. szept. 11. 12:00
6/24 anonim válasza:
Fodrásznak nem mindegyiknek célszerű.
2021. szept. 11. 12:06
7/24 anonim válasza:
Be van kalkulálva a futárok fizetésébe a borravaló.
2021. szept. 11. 12:19
8/24 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a válaszokat.
Nem, online nem lehet adni borravalót itt. Több ilyen ételrendelős cégtől is rendeltem már, egyiknél sincs ilyen lehetőség. Csak a Netpincér Go-s rendeléseknél van ilyen lehetőség tudtommal.
2021. szept. 11. 12:19
9/24 anonim válasza:
Miért akarsz egyáltalán borravalót adni? Mivel érdemelte ki az a futár a plusz pénzt? Hűtő vagy hasonlóan nagy dolognál, ha segít a célhelyre vinni, még megértem, de neki az a munkája, hogy hordja a kaját. Ő ezért kapja a fizetést. Nem teljesít túl semmivel. A szakácsnak miért nem adsz? Vagy annak, aki a nyersanyagokat szállítja oda ahol a kaját csinálják? Esetleg a gyári munkásnak, aki a lisztet pakolja a szalagról?
2021. szept. 11. 12:50
10/24 A kérdező kommentje:
Azért, mert elvárják a borravalót és illik, szoktak nekik adni.
Jobb lenne ha betiltanák ezt az egészet, úgy mint az orvosoknál is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!