Kik a bonyolultabb gondolkodásúak?
Hány éves a kapitány?
Nem függ össze egy ember gondolkodásának bonyolultsága a nemével.
A férfi agy más szerkezetű, mint a női agy. Sok kutatás van erről, sok könyvet is írtak róla. Tehát a kérdés nem hülyeség. Valóban vannak alapvető biológiai különbségek, még ha persze minden egyén más is.
A férfi agy direktebben problémamegoldásra orientált, emiatt jobban elkülöníti az egyes problémákat. A női ezeket jellemzőbben összekapcsolja. Ebből rengeteg (jó esetben mókás, rosszabb esetben konfliktusokhoz vezető) félreértés adódik.
Én férfi vagyok, ugyanakkor meleg is (valószínűleg emiatt az agyam is kissé más, mint egy heteróé, mindenesetre alapvetően határozottan férfi agyam van). Régebben, tizenévesen, majd később sokkal jobban kijöttem nőkkel, a férfiakat kissé korlátoltnak éreztem (valószínűleg azért, mert érzékeltem, hogy nem "kapcsolják össze" úgy a dolgokat). Ma már úgy érzem, hogy férfiakkal könnyebben szót értek. A nők sokszor túlkombinálnak dolgokat, ráadásul ezt a képességüket olykor kifejezetten manipulálásra használják. Férfinál elég elkülöníteni, hogy akkor most erről és erről beszéljünk, és akkor tényleg arról meg arról beszélünk. Nőkkel ez nem megy ilyen egyszerűen. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!