Minket mai fiatalokat,miért utálnak ennyien?
Folyamatosan kritizálnak ,hogy bezzeg a mi időnkbe jobb volt..
Meg hogy ha mai fiatal vagy akkor nem tudod megnevezni ezt a csokit meg ezt a mesét..
Hát mi tehetünk róla hogy ekkor születtünk és megváltozott a világ?!
Soha nem drogoztam ,nem cigizek,nem iszom alkoholt ,udvarias vagyok
De nem,nem tudom megnevezni azt a mesét ami a képen van mert nem akkor születtem.
Még régebben a tanárom azon volt felháborodva hogy nem tudtuk a kérdésre a választ ,mert pedig a kis Vukról szól és hogy mi egy ilyen aranyos mesét sem tudunk megnézni..
Hát ha nem érdekel ,minek?
Csak én vagyok így?
17l

Nem tudom, az én 11 éves lányom ismeri a kis Vukot, Süsüt, a Pompom meséit, és még rengeteg mást is. Nem mindet, de a legkiemelkedőbbeket igen. Pedig 2010-ben született. Nem hiszem, hogy születési dátum kérdése ez. Viszont én sem gondolom, hogy minden műveltség alappillére ez lenne.
Viszont kérdező, a te kérdésed más szempontból problémás. Attól, hogy az idősebb korosztály úgy gondolja, hogy mi normálisabb meséken, filmeken nőttünk föl még nem utáljuk a fiatalokat. Az, hogy a tanárod meglepődött, hogy nem ismered a kis Vukot annak köszönhető, hogy neki elképzelhetetlen, hogy egy szülő ezt ne mutassa meg a gyerekének. Nem azért, mert azt gondolta, hogy kőbunkó vagy.

Annyira bírom, amikor valaki "okostelefon függőséggel" dobálózik. Állítom, hogy több könyvet olvastam el a telefonom segítségével, mint a nagyszüleim, mert az elektronikus verzió sok esetben olcsóbb, vagy ingyenes. Plusz a külföldi regények is hozzáférhetőek, amiket itthon nem adtak ki.
Persze a banyatankos vén szatyrok csak azt látják, hogy telefon van a kezemben és eszükbe se jut, hogy jó az értelmes dolgokra is.

#12 Te a kivételek közé tartozol és ne hazudj, hogy ezt nem tudod. Tanár vagyok, mindig beszélgetünk a gyerekekkel arról, ki mit olvas. Míg régen egy osztályban több olvasós gyerek is volt, mára alig akad 1-2 és azok is főleg csak fantasy-kat vagy disztópikus irodalmat olvasnak. Amik nagyon jók, ne értsetek félre, magam is olvasom őket. De ilyen idős korunkban mi olyan könyveken voltunk túl amiket a mai fiatalok érintőlegesen sem ismernek, olvasnak, értenek.
Az, hogy te sokat olvasol szuper, de ha beszélgetsz a többiekkel, akkor hacsak nem valami nagyon menő gimiben tanulsz, nem hiszem, hogy sok olvasós osztálytársad lenne. Ha mégis, akkor varázslatos módon még az osztályod is kivétel.

Nem én vagyok a kivétel. 20-as éveimben járok, viszonylag alja munkát végzek, mégis a legtöbb fiatal kolléga szeret olvasni. (Most erre a munkára volt lehetőségem rövid időn belül, mielőtt beleköt valaki). Pedig mi "csak" szalagmunkások vagyunk. A "műveletlen" réteg. A néhai osztályomban nem mindenki szeretett igazán olvasni, de a legtöbbeknél volt legalább 1-2 könyv amit szerettek.
De miért van az, hogy ha bárkit láttok aki nem támasztja alá a negatív képet az rögtön csak kivétel lehet? Az ezredik "kivételnél" azért gondolkozzatok már el.

Nos, én évről évre azt látom, hogy harminc főből 2-3. És 7 osztályban tanítok egyszerre. És ezt már tizensok éve csinálom. És régen az arány harminc főből mondjuk 15 volt.
Az egyetemisták közül is alig találok olvasót. Nagyon szomorú a romló tendencia. Nincs ezer kivétel, megnyugtatlak. A barátnőm a Boschnál dolgozik, a szalagmunkásokra nem az a jellemző, hogy Dosztojevszkijt olvasnának a szabadidejükben.

Ez örök kérdés, örök téma marad. Ahogy többen írták már előttem is, létezett mindig ez a jelenség és kivételek is mindig vannak.
Én abban látom a problémát, hogy az internettel tényleg nagyon kinyílt a világ, mindem elérhető rajta és nem biztos, hogy a többséget a jó irányba viszi.
Felmerül az idősebbek, szülők, nagyszülők felelőssége is, akik kritizálnak, ugyanakkor nem divat már nevelni a gyerekeket (kivételek ebben is vannak), néhány generáció óta magukra vannak hagyva, sok szülő tévesen úgy gondolja, az iskola dolga nevelni, vagy egyszerűen nem is érdekli, nem foglalkozik vele.
Az lenne a lényege az egésznek, hogy kritizálás helyett (sok fiatal is épp úgy kritizálja az idősebbeket, mint az idősebbek őket) a korosztályok nyitottabbak legyenek egymásra, ismerjék jobban egymás gondjait, életét, mindjárt jobban értenék, mit miért mond a másik generáció.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!