Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Milyen a nárcisztikus ember?

Milyen a nárcisztikus ember?

Figyelt kérdés
2021. szept. 7. 12:49
 1/10 anonim ***** válasza:
15%
Nácisztikus
2021. szept. 7. 13:09
 2/10 anonim ***** válasza:
29%
Mérgező
2021. szept. 7. 13:10
 3/10 anonim ***** válasza:
6%
2021. szept. 7. 13:17
 4/10 anonim ***** válasza:

https://www.youtube.com/channel/UCCk99Bt2hOYoarD42sx8h7Q

Innen kapsz élvezetes kis összefoglalókat, hogy adott esetekben legtöbbször hogyan viselkedik a nárcisztikus személy. Szerintem tök jó hallgatni és tanulságos.

2021. szept. 7. 13:24
 5/10 anonim ***** válasza:
81%

Olyan, aki különbnek hiszi magát másoknál, imádja a figyelmet, a bókokat és elismeréseket, de nagyon rosszul tűri, hogy a jelenlétében ezeket más kapja meg. Kritizál másokat, de nem gondol bele a helyzetükbe, Fontosak számára a külsőségek, a látszat is. Nincsen másokra tekintettel, nem túl empatikus.

Irigy másokra, manipulálni és korlátozni próbál igazából minden téren.

Amikor valaki a hibájára hívja fel a figyelmet, hirtelen robban (nárcisztikus düh) és személyes támadásként éli meg, ahelyett, hogy elgondolkodna rajta.

( [link] )

itt jól összeszedték, hogy mit érdemes róluk tudni, nagyon találó az egész cikk.

2021. szept. 7. 13:31
 6/10 anonim ***** válasza:
11%
Önimádó. Lásd Gyurcsány.
2021. szept. 7. 13:47
 7/10 anonim ***** válasza:
13%
Önimádó. Lásd Orbán.
2021. szept. 7. 13:49
 8/10 anonim ***** válasza:
0%
Egy fasz.
2021. szept. 7. 16:49
 9/10 A kérdező kommentje:
Nem tudom eldönteni, vajon nárcisztikus lennék. Van ami igaz rám van ami nem a leírtakból.
2021. szept. 7. 19:08
 10/10 anonim ***** válasza:

A 8-as vagyok. Nem teljesen releváns, amit írtam, az az első reakcióm volt. Ismerek nagyon jó és szerethető embereket is, akik nárcisztikusak. Meg olyanokat is, akik kifejezetten a nárcizmusuknak köszönhetően tényleg a fent említett kategóriába tartoznak. Ennek is vannak fajtái és fokozatai. A köznyelvben ezt a szót máshogy használják, mint a pszichológia területén.

Biztosan vannak más személyiségtípusok is, amiknek a leírásából néhány dolog igaz rád, néhány nem.

Ha tényleg tudni akarod, hogy nárcisztikus vagy-e, azt pszichológus tudja megmondani.

2021. szept. 7. 19:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!