Volt már olyan, hogy elhatároztátok hogy nem fogtok sírni a temetésen és sikerült is? Mit tegyek? L
Meghalt nagyapám, csütörtökön lesz a temetése és nagyon nem akarok sírni ott :(
Fura vagyok tudom. Eddig még sosem voltam temetésen.
Sosem gondolkodtam előre azon, hogy mit fogok tenni/mennyit fogok sírni egy temetésen.
A nagymamám temetésén viszont nagyon sírhatnékom volt, és nem is olyan megható, felnőtthöz illő, halkan szipogo sírással, hanem hangos visszafoghatatlan sírással (kb mint amikor egy kisgyerek leesik a mászókáról) ezt pedig felvállalhatatlannak éreztem a rokonok között. Minden erőmmel elkezdtem mindenféle hülyeségeken gondolkodni, és teljesen kizárni magát a temetést a fejemből.
Valahogy el tudtam érni, hogy ne lássak, ne halljak kívülről semmit, hanem csak a legutóbb látott film, vagy youtube videó volt a lelki szemeim előtt, és végül csak alig sírtam.
De nem volt jó érzés utána, úgy éreztem, hogy nem tudtam ténylegesen elbúcsúzni így a mamámtól.
Sírjál nyugodtan.
Nem kell ezen feszülni. A gyászmunkához tartozik a sírás, ha a temetésen úgy érzed, jönni akarnak a könnyek, akkor az lesz a gyógyító éppen neked. Viselj napszemüveget. Intézd úgy, hogy temetés előtt vagy után kicsit egyedül lehess - akár úgy, hogy azt mondod, mész a mosdóba, és ott engedd ki a könnyeket. Sokat segít ám ennyi is.
Amúgy sem a sírónak kell szégyenkezni, hanem aki azt nézi, hogy ki sír.
Tavaly ősszel volt mamám temetése. Nagyon megviselt a halála. Rengeteget sírtam itthon. Elhatároztam, hogy a temetésen tartani fogom magam, annyit csak kibírok. Míg a torra készültünk a házukban, pakoltam, terítettem, fogadtuk a rokonokat, próbáltam tényleg tartani magam. Mikor viszont mentünk a ravatalozóhoz, megláttam a gyertyákat és az urnát, akkor úgy éreztem nem akarok odamenni. Elkezdtem bőgni, majd végig sírtam az egészet. Ahogy mások is. Nincs ebben semmi szégyen. Kitartást kívánok!
26N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!