Szerinted jogos a Facebook és a többi hozzá hasonló oldal ilyen kritikája?
Az előbb néztem meg a Netflix saját gyártású, The social media című filmjét.
Ha jól értettem a közösségi médiát akarták leleplezni benne. A film mondanivalója egyértelmű volt: az egész rossz! Nagy tekintélyek démonizálják benne a Facebook-ot és a többi hozzá hasonló alkalmazást/oldalt.
Az én véleményem: van igazság a filmben, de inkább agymosásnak tűnik.
A világban korábban is az volt, hogy igyekeztek manipulálni az embereket valamivel, ezzel nem mondott újat a film. A közösségi média rendkívül leegyszerűsítette az életet, és mivel népszerű, persze, hogy megpróbálnak belőle pénzt csinálni. Ez sem meglepő. Az, hogy egyeseknek a média befolyásolja a gondolkodását, nem a Facebook hibája, hanem az egyén felelőssége (illetve a szülő felelőtlensége, aki nem foglalkozik a gyerekével).
Eszem ágában sincs törlni magam a Facebook-ról, meg egyéb helyekről sem. Hanem - ahogy eddig is, - mérsékelten, de továbbra is fogom használni. A közösségi média nem démoni, de rosszra is lehet használni. És? A szikével is lehet ölni, de gyógyítani is.
Akit meg zavar, hogy adatot gyűjtenek róla, térjen vissza a 80-as évekbe, és írjon postán levelet... Vagy telefonáljon hagyományos módon.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!