Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mennyit rágó megy el heti 40...

Mennyit rágó megy el heti 40 órás munkában?

Figyelt kérdés
Nekem 1 pakk. Kíváncsi vagyok kinek mennyi.
ma 05:25
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Soha nem rágózom.

"...a rágózás bár ízanyagainak köszönhetően képes friss leheletet adni és pillanatnyi éhségérzetet megszüntetni de valójában az emésztési folyamatokat indítja be. A rágással nem csak a szájüreget jól átöblítő nyál többlettermelése indul be, hanem a gyomorban és a hasnyálmirigyben is kiválasztódnak az emésztéshez szükséges enzimek. Amennyiben rendszeressé válik a felesleges enzimtermelés, hiszen nincs mit megemészteni, akkor ezen nedvek előállítása lelassul. Ez a hatás a valódi emésztés hatékonyságát csökkenti, ami felszívódási zavarokhoz vezethet és azonnal egy esetleges hiánybetegség kapujában találhatjuk magunkat."

"A mesterséges édesítőszerek és a cukormentesített cukrok (mannit, maltit, szorbit, xilit) valóban nem okoznak szuvasodást a fogakon de felszívódnak és egyéb élettani hatásaikat nézve kedvezőtlenek. Az aszpartamról, a mesterséges édesítők egyikéről kiderült, hogy excitotoxin, az az végkimerülésig ingerli agyunkban a neuronokat és azok így végül elpusztulnak. Az agyra gyakorolt ezen hatása miatt sajnos már tudjuk, hogy az Alzheimer-kór, a sclerosis multiplex, az asztma és akár a cukorbetegség kialakulásában vagy a meglévő betegség rosszabbodásában is szerepet játszhat. A természetes cukrok, mint a xilit, szorbit, mannit, maltit mesterséges eljárás során veszítik el cukortartalmukat. Ennek a változásnak sok eseteben emésztésünk látja kárát, hasmenést és gyomorfájdalmat okozhatnak ezek a módosított, eredetileg természetes vegyületek."

"A fent említett folyamatok a túlzásba vitt, rendszeres rágózás eredményei lehetnek. "

[link]

ma 05:40
 2/15 anonim ***** válasza:
Mármint egy hét alatt? Nekem semennyi, nem szeretek rágózni, nagyon ritkán szoktam, szóval az évi adagom kb egy csomag. Ha úgy érzem, nem elég friss a leheletem, mentolos cukorkát szoktam szopogatni, de abból is elég egy csomag egy hónapra.
ma 06:01
 3/15 anonim ***** válasza:
Nem rágózom, tehát semennyi.
ma 06:05
 4/15 anonim ***** válasza:
Nekem nagyon sok
ma 06:30
 5/15 anonim ***** válasza:
0. Nem rágózok
ma 07:05
 6/15 anonim ***** válasza:
Muszáj rágóznom, mert kva unalmas és szar a munkám, és anélkül elaludnék. 10-11 órát dolgozom naponta, és van hogy 3 szemet is elrágok.
ma 07:19
 7/15 anonim ***** válasza:
Nem rágózom.
ma 07:51
 8/15 anonim ***** válasza:
Semennyi, egyáltalán nem rágózok.
ma 08:44
 9/15 anonim ***** válasza:
Nulla, nem rágózok.
ma 09:40
 10/15 anonim ***** válasza:
Napi 3
ma 10:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!