Szerinted képes lehetek Szeptembertől iskola mellett Finnt tanulni egyedül?
Kb. 1,5 hete kezdtem el itthon finnt tanulni egyedül,hiszen a kurzusok és tanárok Xtra drágák tudnak lenni,és az interneten fellelhető elég tartalom ahhoz,hogy tanulni tudjak. Jelenleg a motivációm elég nagy,amint a gimit,és az egyetemet elvégeztem ki szeretnék költözni (tudom hogy nagyon nem lesz egyszerű de ezzel most ne foglalkozzatok) A baj csak az hogy a tavalyi évet eléggé elrontottam,szóval idén szeretnék kitűnő lenni (előtte nem tanultam rosszul sosem,lelki és családi okok miatt rontottam sokat tavaly) Tehát a suli elég sok tanulást igényel,a finn nyelvvel egyetemben. A "fontossági" sorrend nyilván egyértelmű, a sulival kezdem. A tanulás leckeírással együtt egy 1,5-2 órát igénybe vehet hétköznaponta.
Egy finn "órám" ezekből áll:
-Duolingo (20 perc)
-Finn tankönyv(szavak)
-2. finn tankönyv(nyelvtanos)
-Finnish with Anna(yt csatorna)
-KatChats Finnish (yt csatorna)
-Szókártyázás
- 5-7 szó megtanulása minden nap
-Mondatalkotgatás (esetleg könyv/net segítségével)
Jelenleg időm mint a tenger,a nyarat úgyis gyűlölöm,szóval egész nap bent vagyok. Szeretem a finn nyelvet is,és tanulni is nagyon szeretem, nem bizonyul számomra unalmasnak.(Eddig) Még nem volt probléma a motivációval. Egészen Szeptemberig. A suli mellett ezt a délutáni "rutint" rohadt nehéz lesz tartani. Attól félek,hogy tanulok majd egy csomót,és a végén azt mondom hogy na én ezt nem bírom,és kidőlök Netflixezni...
Szerintetek képes leszek tanulni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!