Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerinted képes lehetek...

Szerinted képes lehetek Szeptembertől iskola mellett Finnt tanulni egyedül?

Figyelt kérdés

Kb. 1,5 hete kezdtem el itthon finnt tanulni egyedül,hiszen a kurzusok és tanárok Xtra drágák tudnak lenni,és az interneten fellelhető elég tartalom ahhoz,hogy tanulni tudjak. Jelenleg a motivációm elég nagy,amint a gimit,és az egyetemet elvégeztem ki szeretnék költözni (tudom hogy nagyon nem lesz egyszerű de ezzel most ne foglalkozzatok) A baj csak az hogy a tavalyi évet eléggé elrontottam,szóval idén szeretnék kitűnő lenni (előtte nem tanultam rosszul sosem,lelki és családi okok miatt rontottam sokat tavaly) Tehát a suli elég sok tanulást igényel,a finn nyelvvel egyetemben. A "fontossági" sorrend nyilván egyértelmű, a sulival kezdem. A tanulás leckeírással együtt egy 1,5-2 órát igénybe vehet hétköznaponta.

Egy finn "órám" ezekből áll:

-Duolingo (20 perc)

-Finn tankönyv(szavak)

-2. finn tankönyv(nyelvtanos)

-Finnish with Anna(yt csatorna)

-KatChats Finnish (yt csatorna)

-Szókártyázás

- 5-7 szó megtanulása minden nap

-Mondatalkotgatás (esetleg könyv/net segítségével)

Jelenleg időm mint a tenger,a nyarat úgyis gyűlölöm,szóval egész nap bent vagyok. Szeretem a finn nyelvet is,és tanulni is nagyon szeretem, nem bizonyul számomra unalmasnak.(Eddig) Még nem volt probléma a motivációval. Egészen Szeptemberig. A suli mellett ezt a délutáni "rutint" rohadt nehéz lesz tartani. Attól félek,hogy tanulok majd egy csomót,és a végén azt mondom hogy na én ezt nem bírom,és kidőlök Netflixezni...

Szerintetek képes leszek tanulni?

2021. aug. 22. 11:25
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Én úgy voltam a nyelvtanulással, hogy akkor kezdtem leginkább fejlődni, amikor az új tanárom szóban tanulást alkalmazott. Tehát beszélned kell valakivel, használnod kell, mert kimondani nem ugyanaz, mint megérteni. Aki megtanult egy nyelvet és később hanyagolta, jól tudja miről beszélek. Ugyanúgy megérted, de amint kinyitod a szád, alig tudsz makogni valamit, pedig a fejedben megvannak a szavak. Szerintem a beszédgyakorlás az egyik legfontosabb.
2021. aug. 22. 18:19
 12/13 anonim ***** válasza:
Szerintem képes leszel. A facen próbálj beszélgetőtársat keresni, vannak finn-magyar csoportok. Iratkozz fel a finn nagykövetség oldalára is, szoktak lenni, igaz nem gyakran programok. A finnek sokkal jobban ápolják a rokonságot, nagyon szeretik a magyarokat, szerintem biztosan találsz olyan embereket, akik szívesen beszélgetnék veled ingyen.
2021. aug. 22. 18:55
 13/13 anonim ***** válasza:
Én a Duolingo-t nem ajánlom tényleges tanulásra. Legfeljebb arra jó, hogy gyakorlatban tartson.
2021. aug. 31. 04:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!