Csúnya vagyok, és szellemileg sem vagyok a topon. Van-e esélyem arra, hogy normális életem legyen valaha?
Csúnya nő vagyok, taszítóan csúnya.
Nem a Betty típus, aki sminkkel, divatos ruhákban, megcsinált hajjal meg szemüveg nélkül szép, nem is túlsúlyos vagyok, hanem olyan, akinek az arányaival (főleg az arcával) vannak komoly problémák, és nem segít rajta sem a fogyás, sem a rendszeres testmozgás, sem a smink, sem a szép haj, sem az új, divatos ruhák, semmi. Próbáltam... De ha kisminkelsz egy rakás sz@rt, akkor is sz@r marad.
Buta is vagyok. 22 évesen kezdtem egy alapszakot, 28 évesen fogom befejezni. Tanultam rendesen pedig, de nagyon nehezen ragadnak meg az új információk, mert ostoba vagyok, ennyi. Nem én választottam. De már a végén járok, jövő júniusban végzek, nagyon kevés tárgyam van már (most őszre passziváltattam, mert nem hirdették meg a tárgyakat, amik nekem még kellenének). De ki vagyok égve, hiábavalónak érzem az egészet.
Akkor még nem volt kellő önkritikám ahhoz, hogy felmérjem: nekem nem való az egyetem. Középiskolában nagyon szerettem a biológiát, az volt az elképzelésem, hogy nagy genetikus leszek. Írtam is egy 84%-os emeltet bioszból. Kémiából is írtam egy 53%-os középszintűt, de erre teljesen önállóan készültem fel, nem volt rendes kémiaoktatás a középiskolámban. Az én képességeimmel ez nagy szó szerintem.
A szüleim meg mindenki más sajnált, így nem szólt bele senki az életembe. Utólag ezt nagyon bánom már...
Nem vesznek fel sehová, még diákmunkára sem. Gyárakba, raktárakba is inkább egy random vendégmunkást vesznek fel, mint engem.
A szüleim se szerettek soha, viszont sajnálnak. Örülök neki, hogy jóindulatúak, hogy egészen idáig segítettek, de tudom, hogy nem lesznek örökké, a saját lábamra kell állnom, minél hamarabb, így is k*rvára el vagyok késve vele. Törekszem is erre... De nem tudom, hogy ennek van-e értelme.
Nagyon bánatos vagyok.
27/N
Ez egy borzasztó anyagias, lehangoló hozzáállás. Ha szélsőségekben gondolkodunk, lehet, hogy tök jó politikus lennél, és milliárdokat kaszálnál vele, de közben együtt kéne élned a tudatta, hogy egy gusztustalan féreg vagy, aki lop, csal, hazudik, bűnözik, és az emberek élete abszolút nulla számára.
Nem csak a pénzről szól az élet. Jó, ha van, meg elég, de a lelki egyensúly sokkal fontosabb, hogy ne érezd szarul magad a saját bőrödben.
Azt hiszem, félreértesz. Egyébként jókat írsz.
Én alapvető dolgokra gondoltam, tehát, hogy legyen hol laknom (értsd: ne kerüljek az utcára), és legyen mit ennem.
És akkor lennék lelkileg kiegyensúlyozott, ha nekem sem kéne túlhajszolnom magam (értsd, nálam sokkal okosabbakkal tartanom a lépést vagy versengenem velük), de a feljebb felsorolt két dolgot mégis tudnám fedezni.
15-ezt én is nagyon élvezném az az nem kellene lépést tartanom,stb
de jó lenne megismerni téged,az meg még jobb ha megkedvelnénk egymást,nagyobb esélyem van ki jutni az űrbe mint erre sajnos.
"a képességemnek megfelelő helyen és munkakörben) dolgozom, és ahhoz eleget keresek, hogy ne kelljen aggódnom a lakhatásom miatt."
Ugye tudod, hogy ez merőben mást jelent pl Budapesten, Székesfehérváron, Nyíregyházán, Putnokon, Dörgicsén, vagy itt a kisvárosi zártkertben ahol én élek...
Haverom aki Budapesten él 400nettót keres havonta, abbol 200at egyből elvisz az albérlete, 100bol elig jön ki a kajája 100at meg lazán elszórakozik, hó végére mindig azt nézzük messengeren, ahogy sír rí, hogy ebben az országban milyen szar élni...
Nyíregyi haverom 250et keres havonta, felesége 150körül, ebből albi, ellátnak 3gyereket, be tudják osztani.
Én nem dolgozom, mármint a hagyományos értelemben.
A saját kézműves főleg fafaragásaim, süthető gyurma ékszerek és csecsebecsék etsy-s értékesítéséből élek, ezenkívül megtanultam lufit hajtogatni és bohóc álruhában járok falusi rendezvényekre gyerekeknek lufithajtogatni, de szoktam arcotfesteni, hennázásba is kezdek belejönni, de egymozdulatos virágfestést is tanultam autodidakta, azzal mostanában már vannak esküvői megkereséseim is.
Éves bevetelemet havi átlagra visszaosztva kb 250re jön ki havonta a keresetem... persze ez változó, van mikor 1fillért nem keresek télen, és van, mikor 1millió is bejön nyáron...
Bankszámlámon folyton csak gyűlik, és gyűlik a pénzem...
Van egy kisköltségű kisautóm, egy garázsban tartott ősrégi szuzuki swift, keveset eszik, keveset kell rá fizetni, szervízköltség is alacsony.
A házam mivel zártkert, evente 1x kell szippantósautót hívnom (30-40.000), van havi átlag 10.000ft villanyszámlám, és 6500internet, a viz kútból jön házi vízművel, gáz 1km-re sincs, nemhogy nálam, télen fűtés szieszta kályhával és fa kályhával, ha szintén havi átlagra visszaosztom a rezsimet, kb 30000ft havonta + a havi 9000ft telefonszámlám.
Tehat sacc 40.000ft a teljes havi kőtelező költségem.
Kajám egy jó nagy részét megtermelem, tojást a saját tyúkjaim tojják, vannak gyümölcsfáim, tavasztol őszig alig járok boltba, télen is próbálok mindig magamra főzni, ezzel is minimalizálni a költségeimet.
Jelenleg nincs párom, de haverjaim rendszeresen dekkolnak nálam, úgyhogy nem vagyok egy begubódzott remete...
33éves vagyok, a telket a hazzal gxümölcsfákkal, mindennel együtt 5éve vettem 3.5millió ft-ért, kb 2milliót ráköltöttem, mire elérte a mai lakható formáját, de akkor is ott laktam mikor még átfújt rajta a szél. Budapest 40km-re, kisváros zártkertje.
Végzettségem informatikai mérnök, Pécsi tudományegyetem...
Soha egyetlen percet nem dolgoztam a szakmámban... sokáig én is csak sírtam rítam, hogy sehova nem vesznek fel... aztán a saját lábamra altam és elkezdtem olyan dolgokat csinállni, amit szeretek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!