Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Volt már olyan érzésed, hogy...

Volt már olyan érzésed, hogy rossz korba születtél?

Figyelt kérdés

hogy neked nem itt lenne a helyed és másmilyen életet kellene élned.

nem tudod megmagyarázni még magadnak sem, de mégis ezt érzed minden sejtedben.

2021. aug. 20. 18:24
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Igen, - nagyon hosszú ideje rájöttem, hogy rossz korba születtem. Ez eléggé ellentmondásos az én esetemben, mert amely események kedvezően érhettek volna, arról sorozatban késtem le. Ezzel együtt azt érzem viszont, hogy túl gyors nekem a világ, amelyben élni próbálok, - engem sokkol, a "mindent legkésőbb tegnapelőttre" életfelfogás, - az emberek türelmetlenek, erőszakosak, megmagyarázhatatlanul agresszívan viszonyulnak a legelemibb, hétköznapi eseményekhez is. Gyakorlatilag nincsenek erkölcsi normák, - amikről azt állítják, hogy az, az meg tömény képmutatás vagy higitott szélhámosság. Aki nem áll be a sorba, azt meg a másodperc töredéke alatt megbélyegzik, ill. kikezdik, kicsinálják, ha hagyja magát. Nekem nincs túl sok kedvem egy olyan világban élni, amelyben jelenleg kénytelen vagyok élni. Olyan emberi tulajdonságok váltak felületessé, ill. tűntek el, mint a tisztesség, őszinteség, rátermettség, tapintat - és hasonlók. Nekem fontosak (lennének) ezek az emberi erények, de eltűntek vagy valami olyan dologgá alakultak át, amelyek mögött nem veszem észre ezeket. Azzal pedig nem tudok mit kezdeni, hogy ha nem tudja az ember a 256 karakter hosszú, ASCII kódokból összerakott jelszavát, akkor korunk "digitális WC-je előtt csinálhatja össze magát".
2021. aug. 20. 22:34
 12/17 Katona Dius ***** válasza:
93%
Én nagyon gyakran érzek így. Elméletben nagyon nagyon szeretnék egy régebbi korban élni. Gyakorlatban nagyon gyorsan kinyiffannék. Olyan gyógyszereim és betegségem van, amivel egy múltbéli században nem igazán maradnék életben.
2021. aug. 20. 23:37
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Én mindig is így éreztem. Nekem egy másik történelmi korszak idején, valamikor a múltban kellett volna élnem.
2021. aug. 21. 08:46
 14/17 anonim ***** válasza:
77%
Mindenki a múltba vágyik vissza, én meg inkább egy feltételezhetően fejlettebb jövőbe, ahol tovább élünk, kolonizáltunk már más bolygókat, stb...
2021. aug. 21. 09:01
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Én állandóan ezt érzem. Az én helyem egy Jane Austen féle regényben lenne, amikor lassabb volt az élet, teljesen másfajta felfogás volt, nem volt ennyire romlott az emberiség és több szépség volt a világban.
2021. aug. 21. 11:01
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Bennem az utóbbi pár évben fogalmazódott meg többször is, hogy rossz helyre, illetve rossz korba születtem.

Egyszerűen engem mérhetetlenül lehangol, hogy mennyire eltűnt az erkölcsösség, tisztesség a mindennapokból, az emberek meg szinte állatiasan viselkednek.

Rohannak, kapkodnak, nem figyelnek a másikra, csakis magukra, átgázolva ezzel a többin. Türelmetlenek, agresszívek, tiszteletlenek. És ez már az élet minden területén visszaköszön. Az empátia már szinte nem is létezik.

Egyre több helyen azok érvényesülnek, akik kiskapukat keresnek és találnak, tisztességtelen módon kerülnek oda, ahol vannak.

Nekem túl rideg, gyors, embertelen ez a világ, és a közösségi média csak tovább rontja ezt.

Az emberek nagy százalékba közben meg nem boldog. A neten mindenhova a toxikus tökéletességet posztolják, de sokan közben üresek. Vagy ők, vagy az életük.

2021. aug. 21. 15:51
 17/17 anonim ***** válasza:
Évek óta ezt érzem. A múlt vonz, ott jobban éreztem volna magam.
2022. aug. 25. 17:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!