Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerettek túrázni a hegyekben?

Szerettek túrázni a hegyekben?

Figyelt kérdés
Sajnos ritkán van rá alkalmam, de nagyon "túrázós-típus" vagyok (ennek ellenére).

2021. aug. 15. 13:23
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Is-is.

Nem tudom, a Börzsöny, Visegrádi-hegység, Pilis, Budai-hg mennyire "hegyek". Ha nem, akkor irreleváns a válaszom.

Szeretek a természetben, zöldben lenni, ahol kevés az ember, csiripelnek a madarak, szépek a tájak.

Fontosnak tartom az egészséges életmódot, a sportot, így örülök, hogy több órás, jól átmozgató, több izmot és a keringést, tüdőt is edző valami a túra.

Viszont ennyi óra kutyagolás számomra valahogy unalmassá tud válni. Szép a táj meg beszélgetünk meg minden, de megunom. A bringatúrákat nem szoktam.

Az emelkedőket extrém módon nem bírom.

Kb 20 km környékén annyira el szoktam fáradni, hogy szinte helyben összeesek.

Amúgy nem vagyok kövér, általában túlsúlyos sem és sportolok. Egyszerűen gyengék az izmaim, a rossz állóképesség végigkíséri az életemet. Általában sohasem sportoló emberek szokták jobban bírni a dolgokat, mint én.

A kifulladás, combfájdalom és fáradtság árnyalja a legjobb túrákat is.

Illetve nálam a túra egyfajta pótlék, pótolja azt, hogy nem lakhatok kertesházban egy domboldalon.

Szívesebben gondozgatnám hétvégén a kertet és ülnék kint ebédelni, mint egy 1 napos menetelés.

28N

2021. aug. 31. 11:38
 12/12 anonim ***** válasza:
Lehet lepontozni, de én nem igazán, számomra unalmas. A természetet szeretem nagyon, de órákon keresztül lassan felfelé cammogni már nem annyira. Céltalannak érzem, hogy ilyen sok ideig kell felfelé másznom, hogy aztán ha végre felértem lemásszak és ennyi. Persze megértem azokat, akik szeretik, biztos van egy szépsége a dolognak és jó érzés lehet elmondani, hogy ezt is sikerült megtenni, minden tiszteletem. Viszont én jobban szeretem a nagyobb sebességet, nagyobb távot megtenni rövidebb idő alatt, úgyhogy inkább bringázok, görkorizok, gördeszkázok, vagy lapos terepen futok, esetleg úszok.
2021. szept. 15. 13:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!