Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Azért teljesítek rosszul az...

Azért teljesítek rosszul az iskolában mert szorongok?

Figyelt kérdés

Suliban végig szorongok, stresszes vagyok, sőt még otthon is ha suliidőszak van. Nem tudom kezelni a stresszt stb.

Ezért vannak rossz jegyeim?

2021. aug. 6. 16:17
 1/7 anonim ***** válasza:
Előfordulhat, de ahhoz tudni kéne, hogy mire kapod a rossz jegyeket. Meg nem írt házi feladat egyesnél nem játszik. Ha a szóbeli feleletnél úgy izgulsz, hogy nem tudod elmakogni azt, amit otthon felmondtál, akkor meg igen. Az iskolapszichológusnak mindenesetre biztos vannak stresszkezelő és csökkentő ötletei.
2021. aug. 6. 16:27
 2/7 anonim ***** válasza:

Nem pont ez az oka, én is sokat stresszelek a suli miatt (kb mindig), még sem vagyok rossz tanuló.

Általában azért vannak valakinek rossz jegyei, mert nem tanul és nem figyel órán sem. Attól hogy stresszes, még tanulhat, sőt, akár jó hatással is lehet rá, mert ösztönzi a tanulásra, hogy mi lesz ha rossz jegyet kap.

A baj akkor van, ha dolgozat közben annyira félsz a dologtól, hogy több órás tanulás után is kimegy, minden a fejedből. Ez nem az az eset, amikor a tegnapi dolgokat elfelejted másnapra, hanem az, amikor átnézés nélkül el tudod mondani/le tudod írni a dolgokat otthon akár egy hét után is, de amint téthelyzet van, elfelejtesz mindent.

Ilyen esetben iskola pszichológustól érdemes segítséget kérni, ő tud segíteni ebben.

2021. aug. 6. 16:32
 3/7 anonim ***** válasza:
Könnyen lehet. De miért stresszelsz rá? Nem elég, ha görbül az a jegy?
2021. aug. 6. 17:14
 4/7 A kérdező kommentje:
alapból suliba emberek társaságában szorongok
2021. aug. 6. 17:37
 5/7 anonim ***** válasza:
Szólj a szüleidnek, hogy keressenek pszichológust.
2021. aug. 6. 17:42
 6/7 A kérdező kommentje:
Oké, de a kérdés még mindig nem ez.
2021. aug. 6. 17:46
 7/7 anonim ***** válasza:
Kaptál olyan szintű választ, amit egy ilyen mélységű kérdésre lehet adni. Még tanulásmódszertani hiba is lehet meg uram bocsá a képességei se mindenkinek jelesek. De a szorongást mindenképpen pszichológussal kell oldani.
2021. aug. 6. 17:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!