Baj ha irogy vagyok azokra akik több nyelven beszélnek?
Akkor tanulj valami mást - mondjuk különböző hangszereket, művészi ágazatokat, táncokat... annyi minden más van, mint a nyelvek.
Ezzel is fel lehet vágni (jó értelemben) és sokan elismernek :)
Unokahúgom diszlexiás, de leérettségizett angolból, igaz az írásbeli alól fel volt mentve, így két szóbeli tételt húzott. Keress magántanárt aki jól tanít, mondd el neki hogy a helyesírás nem érdekel annyira, de a nyelvtant értsd meg, hogy jól tudd a szerkezeteket használni. Nézz mindent angolul. Ha elárasztod magad a célnyelvvel, előbb utóbb el fogsz jutni egy szintre.
Amúgy én nyelvtanár vagyok és az egyetemen azt tanultuk, hogy diszlexiával az angol nyelv pont az írott és kiejetett alakok miatti eltérés miatt nagyon nehéz, könnyebb a német, de a legkönnyebb az olasz mert ott hangzás alapján nagyon jól meg lehet tippelni a dolgokat. Nem mellesleg szép és dallamos nyelv. Csak nehéz találni jó tanárt mert eleve kevesen tanítják. Amúgy használhatsz nyelvtanuláshoz különböző segédeszközöket, mint pl quizlet, bár lehet, hogy erős diszlexiával neked ez sem könnyű, nem tudom. De egy jó magántanár csodákat tud tenni veled, ha van rá kitartásod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!