Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ez miért van manapság?

Ez miért van manapság?

Figyelt kérdés
Miért van, hogy az elhízott embereket mindenképp el kell fogadni úgy, ahogy vannak? Egy csomó helyen látom, hogy egészségtelenül kövér nőket reklámoznak vagy ők reklámozzák magukat, mondván, hogy ők így is szépek, és nem foglalkoznak azzal, hogy mások mit gondolnak róluk. Nekem egyáltalán nincs bajom a túlsúlyos emberekkel, szerintem úgy is lehet valaki szép, ha van rajta egy KIS felesleg. De azt nem bírom megérteni, hogy ha valaki már tényleg nagyon egészségtelenül elhízott, akkor azt mégis miért kell ennyire reklámozni? Ezzel sokkal több kárt okoznak, mint hasznot. Nem az a baj, hogy az elhízott emberek is elfogadják magukat, és nem gyűlölik a testüket, hanem, hogy esetleg ennek hatására úgy gondolják, hogy akkor minden rendben és nem fogalalkoznak vele, hogy ez milyen egészségügyi károkat okozhat. Ez pedig nagy probléma. (Nyilván nem arra gondolok, ha valaki valamilyen betegség miatt hízik el, amin nem tud változtatni)

2021. jún. 21. 00:15
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
79%

De miért hiszed azt, hogy valamit reklámoznak azzal, hogy elismerik, hogy létezik? Úgy gondolod, ha a médiában, reklámokban csak sovány emberek vannak, akkor a kövérek lefogynak? Mert eddig ez volt a helyzet, és mégis voltak kövér emberek, pedig senki nem "reklámozta" őket.

Nekem a legnehezebb dolog ez volt a fogyásban, hogy nem láttam magamat sehol. Leadni 35 kilót nem megy egyik napról a másikra. És nagyon könnyű feladni, azt mondani, "úgysem leszek soha olyan, mint a <csontsovány hollywoodi színésznő>. De amikor láttam magamat, egy kövér színésznőt, az nekem lelkileg rengeteget adott, és nem adtam fel. Csak úgy éreztem, van jogom létezni a világban. Nem kell fekete bő gatyát bő pulcsikkal hordanom, nem kell csúnya sztk-s szemüvegkeret, hisz úgysem számítok semmit.

Kövér emberek mindig voltak, mindig lesznek. Nincsenek reklámozva, nincsenek kövérségre buzdítva, csak élik az életüket.

2021. jún. 21. 19:37
 22/25 anonim ***** válasza:
80%

Túl felszínesen tekintesz a helyzetre. Itt nem maga a testsúly a fő probléma az érvelesedben. Sokkalinkább maga az életmód. Ha belegondolsz, sok kis apro dolog amit rendszeresen habitusbol csinálsz meglátszik a testeden. Pl cukortol, alkoholtol elzsírosodnak a belső szerveid (ami más mint a sima tulsúly).

De a lényeg, ha valaki rosszul és habitusbol étkezik annak implikációja hogy ez hosszútávon valamilyen formában meglátszik a testén/mentális állapotán. De ha valaki túlsúlyos annak nem implikációja, hogy milyen az egészségi állapota.

Tipikus felületesség. Az emberek jobban el vannak foglalva magával a tünetekkel ahelyett hogy a mögötte rejlő okokat keresnék.

2021. jún. 23. 00:36
 23/25 anonim válasza:
24%
Ha már a melegek elfogadását ránkerőszakolják, nehogy már a kövér embereket ne fogadjuk el :D
2021. jún. 23. 16:51
 24/25 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, emlékeztek-e, pár évvel ezelőtt a Nike piacra dobott plus size edző ruhákat, erre egy csomóan kiakadtak, mint a kérdező, hogy "promotálják a kövérséget".

Tehát mondják, hogy mozogj, add le a felesleget, de ha valaki ehhez ad felszerelést, az égjen a pokolban.

2021. jún. 23. 22:51
 25/25 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez egy jó biznisz. Gondolj bele, mennyit kaszál a kövéreken pl a gyógyszeripar, egészségügy, gyorsétterem, ruhaipar stb. Valójában nem az a cél, hogy fogadják el magukat, mert van az a szint, amit már tényleg nem lehet elfogadni, pláne ha tud rajta változtatni. De ezeknek az iparágaknak óriási profit, ha minél több a kövér ember.
2021. nov. 7. 16:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!