Ez miért van manapság?
De miért hiszed azt, hogy valamit reklámoznak azzal, hogy elismerik, hogy létezik? Úgy gondolod, ha a médiában, reklámokban csak sovány emberek vannak, akkor a kövérek lefogynak? Mert eddig ez volt a helyzet, és mégis voltak kövér emberek, pedig senki nem "reklámozta" őket.
Nekem a legnehezebb dolog ez volt a fogyásban, hogy nem láttam magamat sehol. Leadni 35 kilót nem megy egyik napról a másikra. És nagyon könnyű feladni, azt mondani, "úgysem leszek soha olyan, mint a <csontsovány hollywoodi színésznő>. De amikor láttam magamat, egy kövér színésznőt, az nekem lelkileg rengeteget adott, és nem adtam fel. Csak úgy éreztem, van jogom létezni a világban. Nem kell fekete bő gatyát bő pulcsikkal hordanom, nem kell csúnya sztk-s szemüvegkeret, hisz úgysem számítok semmit.
Kövér emberek mindig voltak, mindig lesznek. Nincsenek reklámozva, nincsenek kövérségre buzdítva, csak élik az életüket.
Túl felszínesen tekintesz a helyzetre. Itt nem maga a testsúly a fő probléma az érvelesedben. Sokkalinkább maga az életmód. Ha belegondolsz, sok kis apro dolog amit rendszeresen habitusbol csinálsz meglátszik a testeden. Pl cukortol, alkoholtol elzsírosodnak a belső szerveid (ami más mint a sima tulsúly).
De a lényeg, ha valaki rosszul és habitusbol étkezik annak implikációja hogy ez hosszútávon valamilyen formában meglátszik a testén/mentális állapotán. De ha valaki túlsúlyos annak nem implikációja, hogy milyen az egészségi állapota.
Tipikus felületesség. Az emberek jobban el vannak foglalva magával a tünetekkel ahelyett hogy a mögötte rejlő okokat keresnék.
Nem tudom, emlékeztek-e, pár évvel ezelőtt a Nike piacra dobott plus size edző ruhákat, erre egy csomóan kiakadtak, mint a kérdező, hogy "promotálják a kövérséget".
Tehát mondják, hogy mozogj, add le a felesleget, de ha valaki ehhez ad felszerelést, az égjen a pokolban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!