Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ez miért van manapság?

Ez miért van manapság?

Figyelt kérdés
Miért van, hogy az elhízott embereket mindenképp el kell fogadni úgy, ahogy vannak? Egy csomó helyen látom, hogy egészségtelenül kövér nőket reklámoznak vagy ők reklámozzák magukat, mondván, hogy ők így is szépek, és nem foglalkoznak azzal, hogy mások mit gondolnak róluk. Nekem egyáltalán nincs bajom a túlsúlyos emberekkel, szerintem úgy is lehet valaki szép, ha van rajta egy KIS felesleg. De azt nem bírom megérteni, hogy ha valaki már tényleg nagyon egészségtelenül elhízott, akkor azt mégis miért kell ennyire reklámozni? Ezzel sokkal több kárt okoznak, mint hasznot. Nem az a baj, hogy az elhízott emberek is elfogadják magukat, és nem gyűlölik a testüket, hanem, hogy esetleg ennek hatására úgy gondolják, hogy akkor minden rendben és nem fogalalkoznak vele, hogy ez milyen egészségügyi károkat okozhat. Ez pedig nagy probléma. (Nyilván nem arra gondolok, ha valaki valamilyen betegség miatt hízik el, amin nem tud változtatni)

2021. jún. 21. 00:15
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
70%

Hát elhiheted tudom, hogy hogyan van ez a pajzsmirigy betegséges dolog, mert velemszületett alúlműködésem van, vagyis már csecsemő korom óta kapok rá gyógyszert aminek a beállítasa valóban embert próbáló feladat. De ha valaki nem lébecolja el az orvosi kontrollra (szakorvoshoz vagyis endokrin rendelésre való) járást akkor egész szépen kezelhető az egész.

Csak baromira oda kell figyelni az egészre.

A body positiv témához vissza térve vannak egész jó kezdeményezések pl a Dove és a H&M jól nyúlt hozzá ehhez a jelenséghez. De vannak igazán túl tolt reklámok meg egy halom influencer az instán ami meg már nem olyan pozitív. Persze az étkezésnél grammokat számlálgató fitness lányok sem mind pozitív példák mert az edzésel, gyúrással és egészséges életmóddal is átlehet esni a ló tóloldalára

Valahol az arany középutat kénne megtalálni.

2021. jún. 21. 15:16
 12/25 anonim ***** válasza:
70%

11!

Nekem is alulműködik. Terhessem után kezdtem el hízni, érthető módon akkor nem tudtam a hízással foglalkozni, hiszen ikreim vannak. Mindig is kicsit teltebb voltam, de inkább olyan formásan homokóra alakom volt. Aztán mikor gyanúsan elkezdtem hízni a babák születésére fogtam. Persze odafigyeltem az étkezésemre, de mikor egy vírusos megbetegedés miatt csak háztartási kekszet ittam és mégis feljött 2 kg akkor mentem orvoshoz. A kivizsgálások több mint fél évet vettek igénybe, utána kaptam gyógyszert. Ez a 4. féle gyógyszerem, de valószínűleg ezt is cserélni kell a mellékhatások miatt. Közben már jópár éve életmódot váltottam, sportolok heti 3x, de jelentősebb fogyásom nem volt....

2021. jún. 21. 15:31
 13/25 anonim ***** válasza:
76%

De jó lenne, ha a kérdező válaszolna. Annyira nem szeretem, mikor valaki idegen emberek egészségét hozza fel, mert nyilván ordas nagy kamu. Pl. itt volt (van?) a koronavírus, mikor figyelni kellett volna a másik ember egészségére, amit sokan leszartak. De ez csak mellékes.

Rengeteg kérdést olvastam az oldalon, ami úgy hangzik, hogy "zavarna-e, ha a párod nem sportolna/állandóan enne/sok junk foodot enne?".

Ezeknél nem az szokott a standard válasz lenni, hogy "ha egészséges, akkor nem", hanem az, hogy "HA NEM LÁTSZIK MEG RAJTA, akkor nem". Tehát az emberek többségét a szerettük kinézete jobban érdekli, mint az egészsége; akkor majd egy vadidegen miatt fognak sírógörcsöt kapni, hogy szegény, mennyire egészségtelen?

Jobban tisztelném, ha leírná, hogy zavarják a kövérek, minthogy megjátssza ezt az aggódást.

2021. jún. 21. 15:34
 14/25 A kérdező kommentje:
Szia kedves #13! Itt vagyok :D Nem zavarnak a kövér emberek, a családomban is vannak, az ő egészségükért igenis aggódom. Idegeneké miatt viszont nem, mert semmi közöm hozzá. Ellenben valóban nem néz ki valami esztétikusan egy kórosan elhízott ember. De ez sem érdekel, ettől még nem fognak zavarni:D Az viszont zavar, hogy miért kell az egészségtelenséget hirdetni és arra buzdítani az embereket, hogy fogadják el így magukat, mert így is szépek, és esetleg ennek eredményeként meg se fordul egyesek fejében, hogy változtatni kéne. De mondom, ettől még lehet valaki szép, csak az nem jelenti azt, hogy bele kell nyugodni... Illetve az is zavaró, mikor átesnek a ló túloldalára, és a kövérek nők elkezdik szidni a vékonyakat (én is az vagyok), hogy nem fognak kelleni senkinek, mert a telt alkat lehet szép egyedül. Szerintem ez azért annyira nem korrekt. De mégegyszer: szerintem egy vékonytól a teltig (nem kórosan elhízottig) mindenhogy lehet valaki szép.
2021. jún. 21. 16:00
 15/25 anonim ***** válasza:
79%

De hiába szidnak téged, a valóság nem változik. Nézz meg egy magazinos standot, nyomd be a tévét, a netet, menj fel instára, többségébn csini sovány csajokat fogsz látni.

Ez ugyanolyan, mintha egy jóképű srác elkezdene nyavajogni, hogy az incelek azt mondják neki, hogy bunkó meg tapló. A valóság nem lesz így.

Voltam kövér is, sovány is, jó kis étkezési zavarral, és a különbség a beszólogatások közt ég és föld. A kövérségnél megvetés volt, lenézés, feltételezések, hogy ha dagadt vagyok, akkor biztos igénytelen, rendetlen ember is. Mikor beszóltak, hogy babkaró, akkor éreztem a keserűséget, hogy ők is szeretnének babkarók lenni. Nem is csúfolás volt, hanem csúfolásként előadott irigykedés.

(Mellesleg az alkohol nem csak az egészséget teszi tönkre, hanem családokat, életeket is, mégse aggódik senki amiatt, most is bizti iszogatják a söröcskéjüket.)

2021. jún. 21. 16:49
 16/25 A kérdező kommentje:

Igen, de nem az akohol a téma, nem is a covid (mert előbb azt is írták), de nyilván ezek is egészségtelen dolgok xD

Amúgy nem az a fő baj, hogy a kövérek leszólják a vékonyakat, hanem, hogy miért van az egészségtelen elhízottság reklámozva... de mindegy

2021. jún. 21. 18:16
 17/25 anonim ***** válasza:
32%

Továbbra sem mutattál olyan reklámot, ahol az egészségtelen kövérség lett volna reklámozva.

Én például még nem láttam ilyet. Olyat igen, ahol telt nők a szereplők, de kóros kövéreket még nem. Várom a példákat, hiszen állításod szerint egy csomó helyen látsz ilyet.

2021. jún. 21. 18:20
 18/25 A kérdező kommentje:
Nem kimomdottan reklámra gondoltam, hanem a kövérség reklámozására(=hirdetésére). De keress rá pl Tess Holliday plus size modellre, na ő pl egészégtelenük elhízott, de többnilyen modellről is hallottam már.
2021. jún. 21. 18:54
 19/25 anonim ***** válasza:
49%

18!

Megnéztem az instáját,ahol van egy posztja arról, hogy étkezési zavara van.

Gondolom ő sem akar ilyen szinten elhízott lenni, de mentális betegsége van. Támogatni szeretné a hozzá hasonlókat, ezért áll ki ilyen bátran.

2021. jún. 21. 18:58
 20/25 anonim ***** válasza:
56%

Na de ez miért reklámozás?

Modell. Ha valaki modell, akkor még nem kötelező 35 kilósnak lennie.

De hol van ebben reklám? Mikor mondta, hogy legyen mindenki dagadt, és az az egészséges, és (csak) az a jó?

2021. jún. 21. 18:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!