Mit teszel környezetvédelemért? Ha valaki nem tesz semmit, akkor miért nem?

Semmit. Engem pont az erdekelne, hogy valaki miert foglalkozik ezzel?
Nem fogok figyelmet/energiat szentelni valaminek ami teljesen hidegen hagy meg ha csak 2mp-t is vesz igenybe az adott dolog. Az ok igazabol egyszeru: mert igy kenyelmesebb, lusta vagyok es idopazarlasnak tartom.
Akik szelektiven gyujtik a hulladekot, vagy mas kornyezetkimelo dolgokat tesznek 90%ban csak sajat maguk miatt teszik. Akarnak tenni valami pozitivat ami utan vallon veregethetik magukat.
Igazabol a vicc, hogy meg igy is tobbet teszek kornyezetvedelem szempontjabol azzal, hogy nem vallalok gyereket mint az aki szelektiven gyujti a hulladekot. Gondolj bele mennyi szemetet, uzemanyagot, fustot, kornyezetre karos szereket, stbstb hasznal a modern ember elete soran. Ertettem mire celzott a #8-as valaszolo, es nem mondott hulyeseget.
#12 Őszinte, egyenes válasz. Nem tudok vele egyet érteni, de legalább nem beszélsz mellé.
A kérdésre: mosódióval, mosószódával és nátrium perkarbonáttal mossuk a ruhákat, a mosódió pedig - sok egyéb dologgal egyetemben - komposztálóba kerül. Olcsó, hatékony és környezetbarát módszer, teljesen felesleges vegyszerekkel teleszórni a vizünket.

Mindig keresem/megveszem a le értékelt élelmiszereket, ez jót tesz a pénztárcámnak, és úgyis menne a kukába...
Biciklivel járok, nem vettem még idén bérletet (napi 2*13 km), ez is szintén a környezettudatosságnak tudható be, meg így havi 10e Ft megspórolok, és elmegyek kényelmesen a dugóban álló autók mellett.
Többször használom az egyszerhasználatos zacskókat, mindent felhasználok kukazacskónak is, a szemetet többnyire szelektíven gyűjtöm.

Ez igaz, de nem csak napelemmel és elektromos autóval tudsz tenni a környezetért. Vehetsz textil zsebkendőket, vagy mosható betétet, biztonsági borotvát, szappant használhatsz tusfürdő helyett, piacon vásárolhatsz a szupermarket helyett...
Lehet, hogy egy biztonsági birotva 7-8 ezer forint. De olcsóbb, mint ha egész életedben eldobható borotvát vennél.

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!