Akik nem szeretnének gyereket, ők nem félnek attól hogy idősebb korukban megbánják?
Én nem zárkózom el a gyerekvállalástól, de kb. lehetetlen küldetésnek érzem.
Ezek hianyoznak hozzá csupán:
0. Megfelelő pár, akibe szerelmes vagyok és alkamas szülőnek
1. Nagyszülők, akik szívesen és hatékonyan segítenek, de tiszteletben is tartják a szülőket
3. Olyan munkahely, amire tudok számítani (jelenleg 2.5 év a max amit egy helyen eltöltöttem)
Per pill "örülök hogy élek".
"Te nem félsz attól, hogy megbánod hogy gyereket vállaltál?"
Nagyot szóltál. Több olyat hallani, hogy ígí megbánta, mint fordítva.
Szerintem nem, mert most még felelőtlenségnek tartom, de nem tartom elképzelhetetlennek, hogy később változzon a véleményem.
Most viszont úgy gondolom, hogy az elkövetkező 50-100 évben komoly problémákkal fog majd szembenézni az emberiség és nagyon rosszak vagyunk a globális problémák megelőzésében, az összefogásban vagy ha csak a hazai társadalmat nézzük, akkor mások elfogadásában. Ha gyereket vállalnék egy ilyen szarkupac közepére, akkor szerintem nagyon kicsesznék vele. Arról nem is beszélve, hogy rengeteg lemondással és önfeláldozással jár egy gyerek, az anyagiaktól eltekintve. Most még biztos nem állnék készen arra, hogy olyan férfi példa legyek egy gyerek számára, akire felnézhet és képes normálisan felnevelni, talán majd 5-10 év múlva.
24F
Nem.
Ha vállalnék úgy, hogy nem is akarok igazán, csak félelemből/muszájból teszem, azt pl. biztosan megbánnám.
Én szeretnék alapból, de egyrészt kilátástalan az ország helyzete, másrészt van egy betegségem, amiről bizonyítható 100%-ban, hogy nem örökölhető. Ha egy lánnyal (valaha) olyan mély kapcsolatom lesz, hogy gyereket vállaljunk, mindenképp körbekérdezem a legjobb szakorvosokat/genetikusokat, de ha "becsúszik", csak emiatt nem fogom a párom abortuszra kényszeríteni.
De a legfőbb oka annak, ha nem lesz gyerekem, valószínűleg az lesz, hogy velem senki nem akar majd családot alapítani. Tudom, le leszek pontozva, de hiába vállalnék be egy gyereket akár 28-30 évesen, ha nincs kivel.
Örökbefogadni nem szeretnék.
21F
*van egy betegségem, amiről nem bizonyítható 100%-ban, hogy nem örökölhető*
elírtam, bocs
Nem bánom meg. Ma is láttam macskás csoportvan hogy megbetegedett az öregasszony, otthonba dugták a rokonok, a házát eladták, az öregasszony macskájának meg valami szomszéd/nem rokon keres sürgősen befogadót mert megy az utcára.
Ennyit arról ki nyitja majd rád az ajtót. De tudnék írni millió ilyen példát, szociális otthonban dolgozok.
Amúgy meg türelmem sincs a gyerekekhez. Hirdetem az egyik hátam, tegnap is gyerekkel jöttek megnézni és efyből rohangált, fogdosott mindent a gyerek. Remegett a kezem az idegtől. Miután eltakarodtak be kellett vennem efy nyugtatót.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!