Hogyan próbálnátok jobb belátásra téríteni egy 28 éves férfit, aki a fenenagy "szabadságérzet" miatt szingli? Érdemes érvelni azzal, hogy a család, a gyerek a legnagyobb adomány az életben?
Szerintem azt, hogy nem mer, nem kell összekeverni azzal, hogy nem akar.
Ez nem merés vagy gyávaság kérdése. Ezt az ember vagy érzi vagy nem. Ha azt érzi akarja a másikat akkor úgyis belevág.
Én ha azt láttam, hogy valaki erősködik a másikkal szemben, attól még nem a másik fél volt "gyáva" szimplán csak látszott rajta, hogy nem akarja az egészet. Olyan szempontból volt "gyáva", hogy nem merte megmondani kerek-perec, hogy NEM és kész, mert nem akarta a másik felet megbántani, nem akart konfrontálódni.
Ha érzem, hogy valakivel nem tudom/akarom leélni az életemet, vagy nem akarok vele együtt lenni, akkor mire vállaljak felelősséget, mire legyek bátor?
Nem írtam, hogy gyereket jelent. De egy párkapcsolat felelőséggel jár. Ott is kell vállalni a felelősséget, az esetlegesen felmerülő konfliktusok esetén. Sokszor be kell ismerni, ha hibázunk. Valaki ettől fél.
31, igen, más módon is lehet.. Nem vagyok szűk látókörű, csupán nem tudsz olvasni a sorok között, ugyanis azt írtam, hogy ez IS lehet egy indok (a felelősségvállalástól való félelem).
Lehet az ilyen ember csak szimplán önző, és nem tud lemondani a bulikról, a kalandokról, stb. Sok minden lehet a háttérben. Szóval meggyőzni nem kell, max ha ezt valami okozza, azt meg lehet vele beszélni (ha a kérdező a barátja). Ha meg nincs semmi a háttérben,akkor ő ilyen. Szereti magát, aztán ennyi.
“ Lehet az ilyen ember csak szimplán önző, és nem tud lemondani a bulikról, a kalandokról, stb.”
Ez mitől önzőség? Ha ő így boldog? Mindenkinek egy séma szerint kéne élnie?
28 éves koromra már túl voltam pár kapcsolaton, de 27 éves koromtól 30 ig olyan boldogan meg szabadon éltem, hogy maga az adonisz állhatott volna előttem akkor sem kellett volna 😅
Buliztam, dolgoztam, élveztem az életet a szabadságot egyedül és a barátaimmal is, voltak alkalmi kapcsolataim 😁
Családot abszolút nem akartam akkor még.
Szerintem ez teljesen normális..
Én 30 évesen éreztem azt hogy most már jöhet egy kapcsolat, aztán nyitottam a férfiak felé és lett is. Azóta már együtt élünk természetesen és gyereket várok.
Nincs ezzel semmi baj.
32/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!