Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Igazságtalan ez a mai nőkkel...

Igazságtalan ez a mai nőkkel szemben? (több lent)

Figyelt kérdés
Ma már természetes, hogy a nők is munkát vállalnak, karriert építenek, viszonylag kevesen vannak, akik a háztartásbeli eltartott életet választják. A kérdésem arra irányul, hogy ti is igazságtalannak tartjátok-e, hogy habár a nők is ugyanúgy dolgoznak, mint a férfiak, viszont a házimunkát, gyereknevelést még a mai napig elsősorban női feladatoknak tartja a társadalom?

2021. jún. 1. 16:53
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
95%

Nem igazságtalanság, inkább ostobaság. A női oldalról van, amit te írsz, de többször tapasztaltam, hogy a társadalom annyira nem foglalkozik a férfival, mint szülővel. Csak példaként, akárhányszor kérdeznek a kicsiről, mindig tőlem kérdeznek, a párom mintha ott se lenne, holott szinte mindenre ugyanúgy tudna válaszolni.

Szerintem az a legfontosabb, hogy az adott pár mit tart kényelmesnek, az ő döntésük kell hogy legyen a felosztás. A párommal mindketten itthonról dolgozunk, így nálunk nem volt ebből probléma, jól fel tudtunk osztani mindent. A #3-mas leírta a két jó módot, nálunk inkább az utóbbi valósult meg.

A terhesség, a szülés és a szoptatás kivételével nincs olyan, amit egy férfi ne tudna úgy csinálni, mint egy férfi. Rosszabbul olvas mesét? Nem éli bele magát a játékba? Nem tudja kicserélni a pelenkát? Nem tud bébiételt adni a kicsinek? Valahogy a férjemnek az említett három kivételével minden jól ment, de édesapám is volt, hogy hetekig foglalkozott velünk főállásban és semmivel nem volt rosszabb, mint amikor édesanyám tette ugyanezt.

2021. jún. 1. 17:33
 12/28 anonim ***** válasza:
17%
"férfi ne tudna úgy csinálni, mint egy férfi" Egyetértünk. Én itt lezártam a témát... LOL
2021. jún. 1. 17:39
 13/28 anonim ***** válasza:
74%

1-es, akkora nem városi ember vagy! Amúgy, ha a feleséged megunja, hogy csicskáztatod, elmegy házvezetőnőnek, most láttam hirdetést 280.000 nettó, és csak napi 8 óra munka, míg nálad gondolom 24 órás szolgálatban van a hét minden napján. Majd ha a tisztaságért, rendért, meleg ételért ki kellene fizetned ennyit havonta, megbecsülnéd a feleséged munkáját.

Amúgy meg igen, a kérdésre válaszolva igazságtalan, hogy a rendes munkahelyen is dolgozó nők vagy az egész háztartást viszik vagy a nagyobb részt. Ettől amortizálódnak le aztán annyira a nők, hogy mire 40+ lesznek, a férj egy frissebb, fiatalabb pár után néz, és neki könnyű, mert egész életében ki volt szolgálva.

2021. jún. 1. 17:39
 14/28 anonim ***** válasza:
34%
Ettől amortizálódnak le aztán annyira a nők. Ja, ezért van annyi özvegy asszony.
2021. jún. 1. 17:41
 15/28 anonim ***** válasza:
81%
Nekünk nőknek kell ezen változtatnunk! Elsősorban azzal, hogy a fiankat nem erre neveljük, illetve, nem hagyjuk magunkat cselédnek nézni. El kell magyarázni a férfinak, hogy ez ma már nem így működik, ha megérti nyert ügy, ha nem, lépj tovább!!! Nem éri meg egy férfi se, hogy testileg/lelkileg tönkre menj mellette.
2021. jún. 1. 17:42
 16/28 anonim ***** válasza:
13%

#10 nem vagyok a drágád, messziről sem.

Ha a párom szeretné azt csinálni amit ti "munkának" tituláltok, akkor elég lenne segíteni. Ha már teher számára nyugodtan csinálnám akkor helyette és nem az, hogy kiveszem a részem.

Másrészt, ha kemény fizikai munkáról lenne szó azért nem háborognál, hogy abból nem veszed ki a részed. Az gondolom már mindjárt férfi dolog, hogy a pasi emelje a nehéz dolgokat vagy gondozza a kertet.

Nekem a keri munka, a házi munka az kikapcsolódás, ha a "nyakamba szakadna" minden azt se bánnám, mert ez nekem hobbi is, teljesen kikapcsol. Nem tudom, hogy olvasni nem tudsz vagy mi a bajod, mert tényleg szerintem érthetően leírtam, hogy ha úgy van szívesen meg is csinálnám, mert szeretem csinálni, nem az hogy segíteni, kivenni a részem vagy teljesen mindegy hogy nevezed. Számomra van abban valami nyugtató amikor takarítok és elég alapos is vagyok. Tizenéves fiúként is segítettem az otthoni háztartást, mert oké hogy anya mindent megcsinált, de attól még jó érzés volt legalább néha sepregetni, törölgetni vagy felmosni. Vagy ha anya úgy ahogy meg is csinálta néha utána takarítottam, mert kicsit alaposabb voltam, mint ő.

Koliban meg mindent én csináltam, szobatársam/szobatársaim csak a cuccukat pakolták összébb én meg csináltam a többit, mert szeretem csinálni. Ha unatkozom is gyakran kezdek takarítani.

De ugye emelett éppen elszöszölök a kertben is, mert annak is megvan a maga varázsa, azt is szeretem csinálni.

2021. jún. 1. 17:54
 17/28 anonim ***** válasza:
78%

"Egy férfi soha nem fog tudni úgy gondoskodni egy gyerekről mint egy nő"

De, pláne az apja. Az, hogy miért sír a gyerek, anya azért tudja, mert ő tölt vele időt. Ha apa maradna vele otthon, és anya dolgozna, akkor apa lenne ráhangolva a saját gyerekére.

Ez csak ilyen feladat áttolás a másikra.

2021. jún. 1. 18:10
 18/28 anonim ***** válasza:
71%

A nők az egészségük védelme érdekében nem emelnek nehezet. A kertgondozást pedig benézted, mert imádom a földet túrni.

Engem csak az zavar, hogy azt hiszik a férfiak(tisztelet a kivételnek, tudom hogy nem mindenki) hogy ha bármit is tesznek otthon akkor ők “besegítenek”, mintha a pasik nem ott laknának.

2021. jún. 1. 18:11
 19/28 anonim ***** válasza:
12%
Persze, majd eljutunk odáig hogy a férfiaknak mellet is kell majd növeszteni hogy szoptatni és méhet implantálni hogy a szülni tudjanak az egyenjogúság jegyében. Nem kell gyereket szülni annak a nőnek aki nem tudja elfogadni hogy az anyáknak mindig több feladata volt, van és lesz egy gyerekkel.
2021. jún. 1. 19:16
 20/28 anonim ***** válasza:
26%

De a biológia miatt csak a szüléssel és a szoptatással volt több feladata, a többi társadalmi elvárás.

Amit amúgy nőként megértek, a csicska meg szaros munkát én is simán áttestálnám másra, ha lehetne.

2021. jún. 1. 19:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!