Milyen becenevek ragadtak rád az évek alatt, esetleg egy szituáció miatt vagy jellemed miatt?
Figyelt kérdés
Most nem olyanokra gondolok, hogy pl. Dorkát becézik Dorcinak, hanem olyan becenevekre ami nem kötődik névhez és egy szituáció miatt vagy szimplán egy rád jellemző tulajdonság miatt neveztek el így. Példának leírom, hogy az egyik barátnőm beceneve Peace lett (mint angolul 'béke'). Ez egy igen érdekes szituációból adódott és szegényre úgy ráragadt, hogy 14 éves kora óta mindenki úgy hívja. Leírnám a sztorit, de akkor estig itt ülnénk, szóval ezt most kihagyom, de nagyon várom mindenki válaszát, ha esetleg neked vagy egy barátodnak lett valami beceneve és persze a sztori is jöhet hozzá.2021. máj. 31. 19:56
1/10 anonim válasza:
Sallai a vezeték nevem,régen sokat verekedtem így aztán Saller lettem egy ideig :D
2/10 anonim válasza:
Nekem van Kés, Lui és Kamu becenevű ismerősöm.
3/10 anonim válasza:
Engem középsuliban buz.inak hívtak.
4/10 anonim válasza:
Fiatal szervizesként, munkaidő alatt, sokszor fusiztunk a kollégáimmal. Vezetéknevem Dékány, a becenevem Kókány lett.
6/10 Noren1989 válasza:
Bogya, Makk. Ezek ragadtak rám, kb 15év alatt.
Az első unokaöcsémtől, kisgyerekként nem tudott túl sokminden értelmeset elgagyogni, utóbbi meg az egyik exemtől, nyilván a funkcióm miatt :D
7/10 anonim válasza:
A munkahelyemen a főnök Madam- nak hívott, mert szerinte olyan tartásom van. A kollégáim Napsugárnak, mert mindig jó kedvem volt. Az exem Joe - nak( ejtsd "dzsó") mert nem tudta kimondani a nevem még 9 év után sem (Zsófinak hívnak és exem külföldi volt).
8/10 anonim válasza:
Jézus. Személyiségre is hasonlítottam rá, meg kinézetre is olyan voltam mint ami róla el van terjedve kép.
9/10 anonim válasza:
#4-es vagyok. Ugyan ezen a munkahelyen, emlékszem egy kollégára, akit Kókainak hívtak. Az Ő beceneve, Kókler volt.
10/10 anonim válasza:
Engem Siny-nek hívnak. Kosáredzőm nevezett el így, mikor egy másik Gina nevű csapattárs is jött. Azt mondta azért, mert nagyon kitűnik a mélykék szemem. Eredete az orosz Siniy szó, jelentése kék, annak a becézése következtében lettem Siny :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!