Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Nem mondhatod el senkinek?...

Cubina kérdése:

Nem mondhatod el senkinek? Mondd el mindenkinek!

Figyelt kérdés

Ezt a "kérdést" azért írtam ki, mert nagyon sokan vannak, akiknek ilyen-olyan gyötrő lelki fájdalmuk van, szenvednek tőle, de nincs kinek elmondani, nem érti meg senki, esetleg szégyellik kitárni bárkinek is a lelküket, szinte fuldokolnak a lelki teher nyomásától.

Néha nem is olyan végzetes a problémánk, de annak érezzük, és időnként jót tesz, ha valaki felnyitja a szemünket, és aztán rádöbbenünk, hogy nem is olyan megoldhatatlan az a kínzó probléma.

Ide bárki leírhatja ismeretlenül a búját-baját, talán még segíthetünk is egymásnak jótanácsokkal, vigasztalással.

2021. máj. 29. 22:20
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:

20-as: Át tudom érezni a helyzetedet, én is hasonlókon mentem keresztül, plusz még többször a halál küszöbén is álltam (betegség miatt), de valahogy mindig feléledtem a hamvaimból. Padlón voltam testileg, lelkileg, anyailag egyaránt. Saját családom cserben hagyott, amikor a legnagyobb szükségem volt rá, gyerekkoromból máig vérző lelki sebeim vannak. Mondjuk nekem volt két kapcsolatom, de mindkettő rossz volt, inkább ne lettek volna. :)

Most sem sokkal jobb a helyzet, a járvány miatt a szokásoshoz képest negyedannyi a munkám és a fizetésem, nemrég ismét majdnem meghaltam egy allergiás sokk miatt, ami felborította az egész szervezetemet, most regenerálódok belőle és a családommal sem felhőtlen a kapcsolat.

Ennek ellenére úgy érzem, hogy valami oka van annak, hogy olyan sokszor voltam a halál közelében, de mégis itt vagyok.

Talpra kell valahogy állni, mert muszáj. Nem tudjuk, mennyi időnk van még hátra, azt meg kell próbálni hasznosan eltölteni.

Ne a halálra gondolj inkább, hanem arra, hogy mit tudsz tenni a fennmaradó időben, hogy azt hasznosan töltsd. Akár másoknak segítve. Ha meghallgatod mások problémáját, rájössz hogy nem csak neked van, és vannak olyanok, akik a miénknél sokkal rosszabb helyzetben vannak. Amíg másokkal törődsz, próbálsz segíteni, addig sem gondolsz a saját "nyomorodra".

Hát ezt csinálom én is most itt, próbálok tanácsokat adva segíteni, és reménykedem, hogy időközben javulni fog a helyzetem. :)

Olyan nincs, hogy mindig rossz legyen. Nem fogadom el és kész.

2021. máj. 30. 23:56
 22/29 A kérdező kommentje:

17-es: Úgy tudom, hogy csak addig tiltott az orvos-beteg kapcsolat, amíg kezeli a pácienst. Ha már nem vagy a betege (hivatalosan átirányított másik orvoshoz), akkor semmi akadálya a közeledésének.

Kicsit komolytalannak tűnik nekem, ha nem bírt várni rád és gyorsan összebútorozott valaki mással. Ilyet nem teszünk, ha valóban érdekel egy bizonyos személy. Persze nem ismerem a körülményeket, lehet/remélem hogy tévedek. :)

2021. máj. 31. 00:47
 23/29 anonim ***** válasza:

7-es, ötös vagyok. Igen, én is azt éreztem inkább ki a beszédéből, hogy valaki telebeszélte a fejét velem kapcsolatban. Elképzelhető is, hogy így történt, nem tudom.

Nem sok a 10 év, mindketten dolgozunk, helybeliek vagyunk, nem az van, hogy én még gimnazista vagyok, ő meg már felnőtt férfi, aki dolgozik, és pedomacinak gúnyoljàk. Vannak szakmàim nekem is, neki is, jogosítvány, autó, mindketten egyedül élünk, munkahely is van, én komolyan gondoltam volna, sőt a történtek előtt ő azt mondta, hogy neki csak komoly kapcsolat kell. Így nem sok a tíz év. A koromat az első perctől kezdve tudta.

2021. máj. 31. 02:39
 24/29 anonim ***** válasza:

Ágybavittem valakit akit nagyon nem szabadott volna!

Illetve nem most kellett volna!

Utána csúnyán megbántottam és elhajtottam magam mellől.

Ezt sem kellett volna

Egy igazi f..z vagyok!

2021. máj. 31. 03:13
 25/29 A kérdező kommentje:

23: Igen, erre gondoltam én is. Felnőtt korban már nem sok a 10 év, és hát tudta jól, hogy mennyi idős vagy, amikor belekezdtetek a kapcsolatba.

Én tisztáznám vele a helyzetet a helyedben. Tedd félre a büszkeséged és hideg fejjel, higgatdtan, nyíltan kérdezd meg, hogy tulajdonképpen mi az igazi oka annak, hogy véget vetett a kapcsolatnak. Nem megsértődve, nem kiabálva, csak szépen intelligens módon, még ha szörnyen nehéz is. Bármi is legyen a valódi ok, mondja meg, részletezze a gyengébben kedvéért, mert ilyen módon ez egy elvágatlan szál maradt, és nem tudsz addig továbblépni, amíg ez nincs tisztázva. Jogod van tudni, hogy mi volt a gond, hogy tanulhass belőle és a jövőben ne kövesd el ugyanazt a hibát.

Meglátod, hogy a tisztázás után a szörnyű, nyomasztó teher lehullik a mellkasodról, és meg fogsz könnyebbülni, bármi lesz is a végkimenetel. Minden jobb annál, smiben most benne vagy szerintem. Mindent bele, önts tiszta vizet a pohárba és elmúlik a nyomás. Szurkolok neked.! :)

2021. máj. 31. 08:06
 26/29 A kérdező kommentje:

24-es: Hát ez nem volt szép dolog, A minimum egy bocsánatkérés és magyarázat lenne, mert a másik fél szenved és meg kéne vigasztallni, elmegyarázni hogy milért ids tetted amit.. :)

Talán megbocsát neked, és akkor te is megbocsátod magadnak amit elkövettél. A dolgokat mindig jóvá lehet tenni, ha az ember igazán akarja. Én szurkolok neked. :)

2021. máj. 31. 08:12
 27/29 anonim ***** válasza:

6-os vagyok, bocsi a kicsit kései reakcióért, kicsit összesűrűsödtek mostanság a napok :)

Igen, a kirakati ruhák is fel tudják kelteni a figyelmem, néha mikor átnézek a ruhaboltok női osztályaira, nem tudom megállni, hogy ne fogdossak meg, vagy simítsak meg egy-két imponáló ruhadarabot, amit találok.

És igen, vannak képeim is :D De mind a két dolog csak amolyan "pótcselekvés", ami nem helyettesítheti azt, ha tényleg ölelkezhetnék, hozzábújhatnék az ilyen ruhákat viselő lányokhoz.

Amúgy most akkora egy abberált, elmebeteg gyökérnek érzem magam, ahogy ezeket leírtam, pedig esküszöm, hogy én alapjáraton egy normális ember vagyok xD :D

2021. jún. 2. 12:50
 28/29 A kérdező kommentje:

Kedves 27-es: Semmi gond, azért kíváncsi voltam már a válaszra. :)

Erre is van ám egy megoldás. Keresel egy nagyon csinos lányt, aki annyira igényes az öltözködésére, és ruhamániája van (sok ilyen van ám). Aki minden nap (vagy akár naponta többször) más és más csábító öltözékben illegeti magát előtted, te pedig azzal hálálod meg, hogy szanaszét ölelgeted. :D

Ha inkább látnál ugyanabban a holmiban minden nap másik lányt, akkor viszont gondok vannak, mert ebben az esetben nem csak a ruhának kell cserélődnie, hanem a lánynak is. :D

Ha elég egy lány, akkor vigyázz arra, hogy amikor vele vagy, ne nagyon fordulj más "ruhák" után, mert szegény lány félreérti és azt hiszi, hogy azt nézed, aki a ruhában van. :D

Én nem gondolnálak abberráltnak, mindannyiunknak van valamilyen fura dolga.

Szerintem addig nincs gond, amíg nem akarod te magad felvenni azokat a ruhákat és úgy járni-kelni a világban. :)

2021. jún. 2. 13:12
 29/29 anonim ***** válasza:
Valószínűleg megszűnik a munkahelyem, pénz nélkül maradok. Sehová se vesznek fel egy olyan nőt, aki a hétvégéket nem tudja vállalni és nem elég határozott. Nem akarok anyámék terhére lenni és én akarom fizetni az egyetemet. Ha ez így folytatódik és nem találok munkát, akkor az életem egy nagyon mély gödörbe fog jutni.
2021. jún. 21. 11:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!