Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mennyire egészségtelen az...

Mennyire egészségtelen az emberre nézve, ha a sírig megőrzi a titkait?

Figyelt kérdés

Lehet ennek bármi egészségre gyakorolt hatása?

Nekem konkrétan egy titkom van, senki sem tudja. A legtöbb ember számára teljesen semmitmondó volna, sőt, inkább kissé röhejes még a titok elnevezés is neki. Sok éve hurcolom ezt, és az elmúlt egy-két évben van bennem, hogy bár elmondhatnám valakinek. Érdekelne, mit szólna hozzá valaki más, rajtam kívül álló. A páromat érintené leginkább amúgy, és tudom, hogy egy világ törne össze benne, ha megtudná.

Valószínűleg soha nem fogom elmondani a késztetés ellenére. Viszont ha a késztetés megmarad, okozhat-e ez hosszútávon valami gondot? Hathat-e úgy, mint mondjuk egy folytonos stressz?

2021. máj. 28. 17:05
 1/10 anonim ***** válasza:
49%
Ha nem nyomaszt folyamatosan akkor semmi, de ha igen akkor mindig azt mondják hogy elrákosodik az ember tőle vagyis rákos lesz
2021. máj. 28. 17:06
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Minden embernek vannak ilyen dolgai,nekem elég sok,előbb-utóbb mindenképp lesz valami egészség károsodásod és nem azért mert titkaid vannak alapból is :D szóval ebben az egészben én nem hiszek.
2021. máj. 28. 17:10
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Mindenkinek vannak kisebb-nagyobb titkai, aki mást mond az hazudik.

Ha te magad is valami piszlicsáré dolognak tartod, ellenben a párodat összetörné, akkor tartsd meg magadnak!

De ha nem bírsz magaddal, akkor írd le ide, mi nem fogunk összetörni, kielemezzük, te meg megkönnyebbülsz!

2021. máj. 28. 17:16
 4/10 anonim ***** válasza:

Utálom a titkokat, bár én magam nem igazán szoktam titkokat hordozni, viszont rám bíztak már rengeteget. Hatalmas teher az ilyesmi, és egészségtelen, elfojtós dolog.

Én mindig elmondom már ami nyom belül, és vállalom a következményeket, a haragot, a csesztetést, az undort, mindegy, de valahányszor eltitkoltam valamit kikészültem lelkileg és annál rosszabb nincs.

Viszont van aki ilyen titokzatos fajta, és élvezi ezt, azt gondolom nem viseli meg..

2021. máj. 28. 18:10
 5/10 anonim ***** válasza:
Én majdnem megőrültem, aztán 12 év elteltével elmondtam azt, hogy szeretem az illetőt. Nem bántam meg.
2021. máj. 28. 18:56
 6/10 anonim ***** válasza:

#5 Na mégegyszer, mert fáradt vagyok.

-Majdnem megőrültem.

-A plátói szerelmem tudta meg, hogy szeretem.

-Nem bántam meg.

-Most kezdődik csak az életem, mert letedtem ezt a terhet.

-Nem érdekel ki mit gondol, mert amit gondolnak az nem úgy van.

2021. máj. 28. 18:59
 7/10 anonim ***** válasza:
Kérdés, hogy tud-e azzal a tit6okkal úgy élni, hogy nem akadályozza az életét? Kérdés, hogy miért akarná elmondani akárkinek is, lenne-e hozzá bátorsága? Vagy fontos-e, hogy más is tudja?
2021. máj. 28. 19:39
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

A páromat mindenképp kímélném a dologtól. Feleslegesen tenné tönkre a párkapcsolatot (mielőtt olyanra gondoltok: nem megcsaltam, vagy ilyesmi. Csak a bizalom rottyanna meg, tök jogosan).

Igazából gondolkodtam rajta, hogy pszichológushoz megyek, és ott elmondjam, de azért bennem van, hogy mi van, ha kiszivárog onnét a négy fal közül, ha egyszer kimondom..persze tudom, hogy elvileg nem mondhatná el, de hallottam már cifra sztorikat sajnos.

2021. máj. 28. 20:29
 9/10 anonim ***** válasza:
Ne mondd el! Nekem egy spirituális tanítóm árult el csúnyán. Azóta jöttem rá, hogy az igazi spiritualitás a józan ész.
2021. máj. 28. 20:36
 10/10 anonim ***** válasza:
Gyónd meg, bízd a Teremtőre. Ő mindent megért és megbocsát.
2021. jún. 3. 22:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!