Mennyire egészségtelen az emberre nézve, ha a sírig megőrzi a titkait?
Lehet ennek bármi egészségre gyakorolt hatása?
Nekem konkrétan egy titkom van, senki sem tudja. A legtöbb ember számára teljesen semmitmondó volna, sőt, inkább kissé röhejes még a titok elnevezés is neki. Sok éve hurcolom ezt, és az elmúlt egy-két évben van bennem, hogy bár elmondhatnám valakinek. Érdekelne, mit szólna hozzá valaki más, rajtam kívül álló. A páromat érintené leginkább amúgy, és tudom, hogy egy világ törne össze benne, ha megtudná.
Valószínűleg soha nem fogom elmondani a késztetés ellenére. Viszont ha a késztetés megmarad, okozhat-e ez hosszútávon valami gondot? Hathat-e úgy, mint mondjuk egy folytonos stressz?
Mindenkinek vannak kisebb-nagyobb titkai, aki mást mond az hazudik.
Ha te magad is valami piszlicsáré dolognak tartod, ellenben a párodat összetörné, akkor tartsd meg magadnak!
De ha nem bírsz magaddal, akkor írd le ide, mi nem fogunk összetörni, kielemezzük, te meg megkönnyebbülsz!
Utálom a titkokat, bár én magam nem igazán szoktam titkokat hordozni, viszont rám bíztak már rengeteget. Hatalmas teher az ilyesmi, és egészségtelen, elfojtós dolog.
Én mindig elmondom már ami nyom belül, és vállalom a következményeket, a haragot, a csesztetést, az undort, mindegy, de valahányszor eltitkoltam valamit kikészültem lelkileg és annál rosszabb nincs.
Viszont van aki ilyen titokzatos fajta, és élvezi ezt, azt gondolom nem viseli meg..
#5 Na mégegyszer, mert fáradt vagyok.
-Majdnem megőrültem.
-A plátói szerelmem tudta meg, hogy szeretem.
-Nem bántam meg.
-Most kezdődik csak az életem, mert letedtem ezt a terhet.
-Nem érdekel ki mit gondol, mert amit gondolnak az nem úgy van.
Köszönöm a válaszokat!
A páromat mindenképp kímélném a dologtól. Feleslegesen tenné tönkre a párkapcsolatot (mielőtt olyanra gondoltok: nem megcsaltam, vagy ilyesmi. Csak a bizalom rottyanna meg, tök jogosan).
Igazából gondolkodtam rajta, hogy pszichológushoz megyek, és ott elmondjam, de azért bennem van, hogy mi van, ha kiszivárog onnét a négy fal közül, ha egyszer kimondom..persze tudom, hogy elvileg nem mondhatná el, de hallottam már cifra sztorikat sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!