Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Emberek, akiknek amputálták...

Emberek, akiknek amputálták valamelyik hozzátartozótoknak a végtagját, hogyan éltétek ezt meg?

Figyelt kérdés
Ki volt az a hozzátartozód? Hány éves volt Ő? Mennyi idős voltál Te? Hogyan élte meg Ő? Hogyan élte meg a család?

2021. máj. 26. 19:24
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
93%
Most egy ilyen helyzetben már nincs hova hátrálni, el kell fogadni. A hozzátartozók megszokják, akinek lecsapták valamilyét vagy megtanul vele együtt élni, vagy nem. Nincs mit agyalni ezen, mert nincs mit tenni.
2021. máj. 26. 19:30
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem volt választás... Az első év nagyon nehéz volt, mindenkinek.
2021. máj. 26. 19:38
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Tudom, hogy más, mert nem hozzátartozónk volt, hanem barátunk-kollégánk. Nehéz volt még így is elfogadni, bár hát sajnos tudtuk, hogy ez lesz a vége, figyelmeztették a dokik, is, mi is, hogy változtasson, mert nem lesz jó vége, de végül megtörtént. Az az igazság, hogy nyilván a mindennapokban nem láttuk, mi folyik, mi zajlik benne és a családjában, de amikor velünk dolgozott még utána, akkor, sőt még amikor a kórházban meglátogattuk közvetlenül utána, hát - most, hogy írjam ezt le? - sírva röhögtünk, na. Megpróbált ő is humorral tovább élni, és is ebben erősítettük. De ő szegény utána nem élt már sokáig, a következő évben meghalt. Tudom, hogy ez a mindennapokban nem működik állandóan, mondom, mi azt nem láttuk, amikor szenvedett, csak amikor élni akart és dolgozni. Az utolsó percig együtt dolgoztunk.
2021. máj. 26. 20:56
 4/14 anonim válasza:
80%
Magyarországon feleslegesen sok az amputálás mert kevés pl az érsebész. Mielőtt levágják érdemes szétnézni hogy némi pénzmag ráfordításával menthető-e a testrész. A magyar egészségügyben másképp nem sok normális esélyed van.
2021. máj. 26. 20:59
 5/14 anonim válasza:
100%
Barátnőm, ő 33, én 38. Nehéz volt az eleje, főleg neki. Most már a dolgok a helyükre kerültek nagyjából és halad az élet tovább.
2021. máj. 27. 14:27
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Úristen, mi történt? Bocsánat, ne válaszolj, ha nem akarsz. Minden jót kívánok.
2021. máj. 27. 15:09
 7/14 anonim válasza:
100%

Én 17 voltam, amikor a lábam elvesztettem.

A családomnak nem volt egyszerű, féltettek, hogyan fogok boldogulni.

2021. jún. 24. 16:56
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Nagybátyámnak amputálták a lábát. Apámat és nagyszüleimet érintette meg nagyon a dolog, féltették őt. Én nem találkoztam vele, azt mondták, majd ha jobban felépül. A műtét után 3 hétre öngyilkos lett. Sose állt közel hozzánk, alkohol és cigaretra függő volt, de mindenkit megrázott az eset. Ekkor 11 voltam.
2021. júl. 7. 17:44
 9/14 anonim válasza:
100%
Nekem nemrég vágták le mindkettőt. Kicsit nehezen élem meg egyenlőre de próbálom elfogadni.
2021. okt. 31. 20:58
 10/14 A kérdező kommentje:
9. Erőt és kitartást kívánok Neked ehhez.
2021. nov. 1. 18:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!