Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Halott hozzátartozótok mobiljá...

Halott hozzátartozótok mobilját használjátok?

Figyelt kérdés
Azaz Mi lesz a mobil sorsa halál utan?
2021. febr. 21. 06:53
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Az előfizetést lemondtam, a készüléket pedig kidobtam. (Hagyományos típusú készülék volt.)
2021. febr. 21. 07:49
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2021. febr. 21. 08:37
 3/12 anonim ***** válasza:
86%
Miért ne? SIM csere és kész. Örökölt házba beköltözöl? Örökölt autóba beülsz? Mi a különbség?
2021. febr. 21. 09:00
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Én is lemondtam az előfizetést, a készülék viszont megmaradt. Később használtam is, mikor a saját telefonomon megadta magát a mikrofon, de jó fél év alatt sikerült leharcolnom.
2021. febr. 21. 09:41
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Apumat egyszer a nővére telójáról csörgette meg az anyja. A nővérének 1 hete volt a temetése.

Szegénynek gondolom egy pillanatra megállt a szíve, bár az öregasszonyt se értem, hogy hogy juthatott ilyen az eszébe egyáltalán..

2021. febr. 21. 09:56
 6/12 anonim ***** válasza:
74%
3-nak: azért egy lakás / autó és egy telefon messze nem ugyanaz a kategória, szerintem. A telefon személyes használati tárgy, amit az illető igényeit, személyiségét tükrözi, azon kívül sem az értéke, sem az élettartama nem hasonlítható egy ingatlanéhoz. A lakás ráadásul sokkal inkább "közös" (a gyerek is sokkal inkább a "magáénak" érzi, sok saját emléke köti hozzá), és sokkal inkább személyre is szabható. Más lakását is megveszed, de a telefonját már nem feltétlenül. Nem azért dobtam ki az anyám telefonját, mert lelkileg nehezemre esett volna használnom, hanem mert van sajátom, ami nekem jobban megfelel, ha meg egyszer majd tönkremegy, veszek egy olyat, amit a következő években jól fogok tudni használni.
2021. febr. 21. 09:58
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
#6: Már hogy tükrözné egy mobil valakinek a személyiségét? Az csak egy telefon! Ha a kezedbe adok egy SIM nélküli, kitörölt memóriájú telót akkor elmondod, hogy miféle emberé volt? Személyes használati tárgy az igaz, de ezen az alapon ne vegyem fel az apámtól rám maradt karórát, ne használjam a szerszámait?
2021. febr. 21. 11:34
 8/12 anonim ***** válasza:
46%
A mobil típusa szerintem igenis tükrözi a személyiséget. Már az nagyon sokat elmond, hogy mire használod. Az idősek pl. általában nem okostelefonokat használnak, mert csak telefonálni akarnak vele. Vagy a tárhely pl. nagyon eltérő nagyságú lehet (nekem pl. csak egy 32GB-os telefonom van, de úgy látom, a legtöbben már 128 GB-sat használnak, tehát valószínűleg sokaknak ingyen sem kellene. A telefon mérete is sokaknak számít. Van, akinek nagy kell, mert nagy a keze vagy nem látja rendesen a kijelzőt, van, akinek kicsi, hogy egy kisebb zsebben is simán elférjen stb.
2021. febr. 21. 11:38
 9/12 anonim ***** válasza:
72%
Ezek elmondhatóak egy hàzról is :) van akinek elég a 70nm is, van aki be nem költözne 90nm alatt. Vagy van aki a cserèpkàlyhát szereti, van aki nem akar a begyújtással foglalkozni és gázközponti párti. A telefon ugyanolyan tárgy, mint autó, ház, bicikli stb. Ami igazán személyes az a ruha! Nem sok ember van aki az elhunyt rokona ruháit hordaná szerintem
2021. febr. 21. 12:04
 10/12 anonim ***** válasza:
9-nek: és sokan el is adják a szüleik ingatlanát is, nem azért, mert lelkileg nem szívesen költöznének be, hanem mert a helye vagy a kialakítása nekik nem megfelelő. Csak míg egy ingatlan elég értékes ahhoz, hogy eladd, a telefont simán kidobod, ha nem kell.
2021. febr. 21. 12:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!