Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit jelent az, hogy valaki...

Mit jelent az, hogy valaki későnérő agyilag?

Figyelt kérdés
2021. máj. 26. 19:00
 1/4 anonim ***** válasza:
95%

A mai világban sok ilyen van, a jóléti társadalmak velejárója, mindenki ráér mindenféle hülyeséggel foglalkozni, tehát a fontos dolgok később kerülnek a szeme elé.

Nem feltétlen az a "Z" generációra gondolok, hanem a mostani 30 körüli korosztályban is sok van. Érzelmileg, munka ügyileg stb... például aki úgy áll a munkához, hogy a k*rv* *nyját, de otthon lennék már a f*szom kivan, na azok is ebben szenvednek, egyetemben azokkal, akik napi rutinja kimerül a munka-sör-alvás triumvirátusban, ez csak pár példa, és mivel én is ezt nyomkodom, pedig lenne más dolgom is, én is ide tartozom.

2021. máj. 26. 19:17
 2/4 anonim ***** válasza:
91%

Későn érő - akinek lassabban bontakoznak ki a képességei. Oka lehet alkati, de a környezet is befolyásolja. Vannak híres későnérők. Georg Wilhelm Friedrich Hegelről írják, hogy a tanulmányai alatt úgy nézett ki, mint aki kettőig sem tud számolni - csendes volt, (de figyelt ám, és gondolkodott)- Egyszer kapatosan ment vissza a kollégiumba késő este, a felébresztett portás mérgesen rászólt: Hegel fiam, ha ezt így folytatod, azt a kevés eszedet is eliszod.

Mi már tudjuk, hogy később azért jól kifutotta magát ez a Hegel gyerek. (Legalábbis én nagyon szeretem olvasni)

[link]

2021. máj. 26. 19:37
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
NAgyon-nagyon-nagyon leegyszerűsítve: gyerekes, komolytalan, valahogy nem reális az életfelfogása; nem reálisan látja a dolgokat; hanem ahogy ő azt elképzeli, a saját gyermeki, gyermekded világában él; nemtom , jól írtam-e le; de talán segíthet. És tehát, nemjó értelemben gyerekes; hogy túl játékos, elkomolytalakodja a komoly dolgokat, vagy a nézőpontja, meglátásmódja, meglátása, hozzáállása nem megfelelő---elfelejtettem a szót, amit ide akartam írni; talán pl nem méltó az adott szituációhoz. Vagy pl nemtom, mint egy durcás kisgyerek, bevágja a durcát; dacos.
2021. máj. 26. 23:07
 4/4 anonim ***** válasza:
3-as véleményem szerint, amit leírsz, az egy elakadás, regresszió, nem a későnérő jelenség.
2021. máj. 27. 20:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!