Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogy kezdtétek külföldön az...

Hogy kezdtétek külföldön az életeteket?

Figyelt kérdés
Hova mentetek? Mennyi pénzzel? Volt már munkád, lakásod mikor kimentél?

2021. máj. 23. 11:30
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Németországba. Otthonról kerestem melót, amikor találtam kimentünk egy hétre lakást keresni. Az is lett. Volt tartalékunk. De azt mondom, hogy kaució, első havi bérlet, költözés, első havi élet, pár bútor. Másfél-két milla nem árt.
2021. máj. 23. 11:56
 2/10 A kérdező kommentje:
Milyen munkát találtál? És hamar meglett, vagy sok idő állást találni? Tudok németül és van 2 év munkatapasztalatom(meg diplomám).
2021. máj. 23. 12:02
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
10 évvel ezelőtt Finnországba költöztem Németországból, azóta állampolgár is lettem. Volt kb. 500 euróm, a férjem finn, hozzá jöttem egy darab kézipoggyásszal, akkor még ő se volt olyan jómódú, mint most, be kell valjam nagyon nagy mázlink volt. Ő rögtön kapott munkát, én meg tanulhattam, támogatott az állam. Lakást is viszonylag egyszerűen és gyorsan találtunk. Így visszagondolva nagyon vakmerő voltam, de nagyon fiatal is, most már nem merném ezt bevállalni, de örülök, hogy anno megléptem.
2021. máj. 23. 12:08
 4/10 A kérdező kommentje:
#3 hát igen, 18 évesen én is volt, hogy csak úgy nekivágtam a nagyvilágnak :D Most 25 évesen már nem tenném, csak úgy mennék ki, ha van már ott munka, lakás, és legalább 1,5 millió forintom. Vagy ha vár kint valami gazdag pasi😂
2021. máj. 23. 12:55
 5/10 anonim ***** válasza:
58%

Milyen diplomád van?

Én programozó vagyok és 4 hónap alatt találtam munkát.

De amúgy ha már kint vagy, tudsz németül és nem válogatsz, akkor pillanatok alatt találsz valamit.

1-es voltam

2021. máj. 23. 13:38
 6/10 anonim ***** válasza:

Svájcba, a megtakarításommal. Nem volt munkám, viszont elég hamar találtam bébi- és dogszittelést.

A diplomám itt semmit nem ér, szóval, abból az elsősegély és gyermekgondozási részt tudom kanmatoztatni :D Pech.

Lakásom volt, mert a barátommal költöztünk össze és ő előbb ki tudott jönni.

2021. máj. 23. 13:54
 7/10 anonim ***** válasza:
Othonrol kerestem az interneten munkát. Egyszer kiutaztam interjura utána 2 hétmulva kezdtem. A lakást a cég intézte. Fél évig csak szobát béreltem. Utána kerestem saját lakást. 300 euroval és egy öreg szakadt fiat puntoval jöttem ki. Mérnőki területen helyezkedtem el közvetlenül diploma után tapasztalat nélkül.
2021. máj. 23. 18:49
 8/10 Senior Séf ***** válasza:
100%
Mi a párommal 50 fölött voltunk, amikor puszta kalandvágyból nekivágtunk. Sem ismerős, sem munka, sem lakás, se tartalék pénz, semmi nem várt, még azt sem tudtuk, hova megyünk. Átautóztunk Ausztrián, s mivel ott nem találtunk munkát, továbbmentünk Németországba. Újsághirdetés nyomán egy tojásfarmon kezdtünk dolgozni. Az első 6 héten a kocsiban laktunk, s már majdnem beköltöztünk egy lakásba, amikor 50 km-rel arrébb találtunk a végzettségünknek megfelelő melót. 8 évig laktunk kint, barátságom szövődtek, amik a mai napig tartanak. Németország befogadott minket, csak mi nem tudtuk befogadni Németországot. Öregek voltunk már hazát váltani, hazajöttünk a házunkba.
2021. máj. 24. 08:38
 9/10 Senior Séf ***** válasza:
*barátságok
2021. máj. 24. 08:39
 10/10 Senior Séf ***** válasza:
Off: Épp az imént hívott egy német barátom. Beszéltünk erről-arról, a politika is szóba került. Meséltem neki Orbánról, s egy szó nem jutott eszembe, de azt mondta, ne keressem a kifejezést, mert mindent tud Orbánról és a mutyijairól. Hát itt tartunk.
2021. máj. 24. 13:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!