Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért nem képes senki sem...

Miért nem képes senki sem elfogadni a halállal járó megsemmisülés gondolatát? Miért akarja mindenki azt hinni, hogy a lelke halhatatlan?

Figyelt kérdés

2021. máj. 20. 13:46
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
47%

Mostanában sokan intelligensnek hiszik magukat az ilyen materialista hozzaallastol, pedig pont annyira nem lehet bizonyítani, mint azt, hogy valamilyen módon tovább él a tudatunk.

Egyébként ha hiszel és végül megsemmisül a tudatod, semmit sem vesztesz. Ha viszont nem hiszel, és tovább elsz akkor veszthetsz.

2021. máj. 20. 14:59
 12/20 anonim ***** válasza:
58%
Nem vagyok vallásos, és nem is hiszem, hogy lenne bármi a halálután. Viszont baromi nehéz ezt elfogadni, hogy egyszer csak nem leszek, nem lesz többé semmi gondolatom. Szerintem aki nem így gondolja, annak vagy nagyon rossz élete lehet, vagy nem gondolt még igazan bele a lét végességébe.
2021. máj. 20. 14:59
 13/20 anonim ***** válasza:
77%

11:

"Egyébként ha hiszel és végül megsemmisül a tudatod, semmit sem vesztesz. Ha viszont nem hiszel, és tovább elsz akkor veszthetsz."

Ezt a mondást Pascalhoz kötik, de egyébként könnyen cáfolható. Ott kezdődik, hogy ahogy Isten és a túlvilág léte vagy nem léte, úgy az sem bizonyítható, hogy Isten az alapján ítél, illetve az alapján kerülsz vagy nem kerülsz túlvilágra, hogy életedben hittél-e benne. Sőt, még csak nem is erkölcsös Isten részéről, ha ez alapján dönt, mivel ha ő létezik, akkor ő tette olyanná a világot, hogy ez hit kérdése legyen, és racionálisan ne legyen eldönthető.

2021. máj. 20. 15:07
 14/20 anonim ***** válasza:
41%

13 attól függ, a katolikusoknal Jézus tanítása a mérvadó, és ad iránymutatást arra nézve, hogy kell helyesen élni. Én katolikus vagyok, de azért közel sem állítom hogy sikerül jól élnem, de törekszem.

Tudom, manapság a vallást is sokan nevetségesnek, idejetmultnak találják, de én sokkal több erőt tudok meríteni belőle, mint a pszichológia meg self-coaching műfajból.

2021. máj. 20. 15:46
 15/20 anonim ***** válasza:
40%

14:

Nem, nem attól függ, mert abból indultunk ki, hogy nem tudjuk bizonyítani Isten létét vagy nem létét, abból az is következik, hogy azt sem tudjuk bizonyítani, hogy ha létezik, akkor milyen a mércéje. Te hiszel egy vallás igazában, de a 180 fokban ellenkezője és teljesen más is lehet igaz. Tehát pl. lehet olyan teremtő, amelyik azt díjazza, ha nem hiszel benne vagy, illetve más, kitalált istenekben sem.

Emeleltt racionálisan nézve annak az esélye, hogy épp a te vallásod igaz, mininális, ugynaakkor jópár vallás hirdet kizárolágosságot, azaz ha nem az övét vallod, büntetést kapsz a halálod után, innentől kezdve ezek közül egyet vallani ugynanaz, mint ateistának vagy agnosztikusnak lenni.

2021. máj. 20. 15:52
 16/20 anonim ***** válasza:
57%

15 igaz, ezt már hallottam. Hát talan kar racionalizálni a hit/iSten kérdést.

Ha nagyon humanistan akarom megközelíteni a feltett kerdest, szerintem jó mankó a halál kapujában a halál utáni életbe vetett hit. De lehet csak atlagemberkent olyan korlatoltak vagyunk hogy semennyire nem tudnánk megemészteni a nemlet tényét (legalábbis én és sztem a tobbseg biztos nem ).

2021. máj. 20. 16:00
 17/20 anonim ***** válasza:
Ne jelentsd ki, hogy mindenki egyformán áll hozzá, engem például még nem is kérdeztél. Speciel egyáltalán nem zavar az elmúlás, nem hiszek sem a lélekvándorlásban, sem semmiféle másvilágban; és sokakkal ellentétben nem élek abban a tévhitben, hogy nélkülem megállna forogni a Föld. Valamikor meg kell halni, részemről mindegy, hogy mikor és hogyan.
2021. máj. 20. 18:51
 18/20 anonim ***** válasza:
Mondjuk én meg egy olyat se ismerek, aki azt hinné, nélküle megállna a Föld forogni, nemhogy sokakat. ☺️
2021. máj. 20. 19:24
 19/20 anonim ***** válasza:
Valahogy az emberek nem tudják elképzelni azt, hogy aki egyik nap még itt volt, az teljesen megszűnjön létezni. Sokakat megnyugtat a gondolat, hogy valamilyen formában van folytatása az életnek. Pedig a születés előtt is el voltunk úgy, hogy nem létezünk, szóval esélyes, hogy ez vár ránk az élet után is.
2021. máj. 21. 10:20
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
19-es még ez sem biztos, mert vannak emberek, akik emlékeznek az előző életükre (nem azt mondom, hogy hiszek benne, csak ilyen is van). Szóval még az sem biztos, hogy a semmiből jöttünk.
2021. máj. 21. 11:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!