Én nem hiszek abban, hogy minden lehetséges csak akarni kell. Hogyan tudtok meggyőzni az ellenkezőjéről?
Nekem nem sok sikerem volt az életben, sokszor ha nem sikerült valami elsőre, akkor feladtam.
Nem hiszek benne, hogy csak akarni kell. Nagy részt a körülményeken múlik és a szerencsén is.

Sokkal kisebb dolgokra gondolok, amihez főleg képességek kellenek pl. csinálni egy komplex szoftvert, állást találni(be is hívjanak interjúra), elvégezni egy képzést vagy egy egyetemet, barátnőt szerezni, erősödni ilyenek.
Iskolában tizenévesen már olyan kevés sikerem volt(bár elég céltalan is voltam) egyszerűen ki alakult bennem, hogy ha például jó jegyet akarok a tesztre, arra nem elég készülni, tanulni meg akarni, valami más is kell hozzá. (lehet hogy ez hülyeség de tényleg ezt gondoltam).

Sehogy, nem is akarlak meggyőzni.
"Aki nem akar felmászni a létrán, azt nem lehet feltolni."

Minden fejben dől el. De aki annyira pesszimista és negatív hozzáállással rendelkezik, mint te, neki soha nem is fog semmi sikerülni és ez garantált! Csak azt tudod elérni, amiben hiszel és teszel is érte napi szinten.
Természetesen nem lehet mindenki agysebész és Forma 1-es sikeres pilóta. Viszont a képességeidhez mérten ki kell tudnod magadból hozni a maximumot. Ha ezt nem teszed, akkor nem is vár semmilyen jutalom.

Ha nem hiszel magadban, akkor sehogy nem lehet meggyőzni.
Ha elsőre feladod akkor ne csodálkozz.
"Nagy részt a körülményeken múlik"
Amin változtatni lehet.

Ezekhez a dolgokhoz amiket felsoroltál többségéhez jó ha csinálsz egy kutatói tervet. Pl. képzés, első körben milyen képzés, hol vannak ugyanolyan képzések, melyik a legjobb, melyik a legdrágább, melyik a legolcsóbb, melyik a pénztársádhoz illeszkedő, pro és kontra, megnézni milyen tantárgyak vannak, tantárgyakon belül érdemes tanmenetet csekkolni, tantárgyak tartalom jegyzékét, véleményeket olvasni, és pénztervezetet készíteni, hogy számodra releváns vagy sem, és mikor már elkészítetted a tanulmányi tervet bőven merítettél motívációt arra hogy tanuld is. Mert nem csak úgy elkezded, hogy fogalmad sincs róla, hanem tudod, hogy mit fogsz tanulni és tudod, hogy mit akarsz, tudod a lépéseket is, sőt ha nagyon motívált voltál, akkor mire eljutottál a képzés tanulásáig van amit már megtanultál magadtól is önerőből. Mivel a tanmenet alapján utána kerestél könyveknek stb. és elolvastad.
Ezeket szépen logikusan felépítve tudod megvalósítani.
A barátnő találáshoz is használható a terv, de ezt önismereti tervnek nevezném inkább.
Mi kell a barátnő találáshoz? Elsősorban önismeret, kommunikáció gyakorlása különböző helyzetekben, megértés, EQ fejlesztése, IQ fejlesztése, konfliktus kezelés és tudnám sorolni, ezekből készítesz egy önfejlesztő tervet, és aztán elkezded, és majd közbe megtalálod a barátnőt is.

*pénztácádhoz illeszkedő
Bocsánat tipo
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!