Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Van itt olyan, aki már 2020...

Van itt olyan, aki már 2020 előtt is oltásellenes volt, lenne egy kérdésem?

Figyelt kérdés
Tehát nem divatból, nem a mostani történések hatására utasítja el az összes oltást-amit még tud és a gyerekeinek sem adatja be egyiket sem. Van egy Németországban élő ismerősöm, ő már régóta oltásellenes, azt mondta, egyik gyereke sem kapott semmilyen oltást. Ez lehetséges? A legidősebb 5 éves.
2021. máj. 9. 22:58
 1/9 A kérdező kommentje:
Privátban is írhat, ha esetleg fél, hogy belekötnek.
2021. máj. 9. 23:03
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Lehet nem az én válaszom várod, mert csak egy kérdésedre tudok válaszolni. Én egyébként nem vagyok oltásellenes, csak most nem oltatom be magam.

"Van egy Németországban élő ismerősöm, ő már régóta oltásellenes, azt mondta, egyik gyereke sem kapott semmilyen oltást. Ez lehetséges? A legidősebb 5 éves."

Ez simán lehetséges, mert nem minden országban (ugyanazok a) kötelező(ek) a védőoltások.

2021. máj. 9. 23:07
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ez is hasznos volt. Mondjuk én is utána nézhetnék, csak a lustábbik verziót választottam. :D
2021. máj. 9. 23:15
 4/9 anonim ***** válasza:
25%

Be vagyok oltva a kötelező oltásokkal. Az influenza elleni védőoltást soha nem kértem, nem kötelező, és soha nem is voltam influenzás ennek ellenére sem.

Ahhoz hogy valaki egészséges legyen, azért tenni is kell napi szinten.

A mostani VAKcinát se kérem.

2021. máj. 10. 05:59
 5/9 anonim ***** válasza:
69%
Ne legyél önző (meg buta se) és ne veszélyeztesd a gyerekeid életét. Kapják meg a kötelező oltásokat.
2021. máj. 10. 07:24
 6/9 anonim ***** válasza:
76%

Dédimék 8-an voltak testvérek, abból 3man haltak meg olyan betegségben még kisgyerekként, amire ma már van védőoltás, kanyaró, gyermekbénulás és hasonló finomságok.

Amúgy vannak ilyen keményvonalas oltásellenesek, általában ilyen facebookos konteó csoportokban találni őket. Itthon a gyámügy ugrik az ilyen emberekre, mert a kötelező oltások be nem adása kiskorú gyermek veszélyeztetésem sőt az óvodákba tán csak oltott gyereket lehet vinni, viszont az óvoda is kötelező, amúgy nem csak a saját gyerekét veszélyezteti az ilyen, hanem másokét is.

2021. máj. 10. 08:28
 7/9 anonim ***** válasza:
45%

Be vagyok oltva minden kötelező oltással, és ha lesz gyerekem, természetesen ő is meg fog kapni mindent.

Influenza ellen sosem kértem, mert ritkán vagyok beteg.

A koronavírus ellenit nem kérem. Nem értem ezért miért lenne bárki is oltás ellenes... Amit te írsz a kérdésedben, na ő az! De attól mert valaki nem kéri a mostanit, nem kéne mindennek elmondani.

2021. máj. 10. 08:33
 8/9 anonim ***** válasza:
Én Moldovába születtem mert ott nem adnak külföldinek oltást ha nem kér, 100%-ba oltásellenes vagyok. Bárkinek bármi kérdése van, írjon.
2021. máj. 10. 09:04
 9/9 Metionin ***** válasza:

Lehetséges, nem minden országban kötelező minden oltás, viszont ahol van kötelező, ott a gyerek nem mehet suliba ezek nélkül.

Magyarországon kimegy a gyámügy ha nem adatják be az oltásokat a gyerekeknek, közösségbe sem mehet a gyerek és büntetés is van. Anyám régi munkatársa valláskárosult (azt hiszem gyülis) volt és pénzbüntetést kapott, amiért nem oltatta idejében a gyereket. Mondták neki, hogy így suliba sem mehet a gyerek de a nő csak közölte hogy nem baj, majd ő tanítja otthon. Persze végül megkapta a gyerek az oltásokat.

2021. máj. 10. 12:32

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!