Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Tudatos gyerkektelenseg a...

Tudatos gyerkektelenseg a klímavaltozas miatt, mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés

Konkrétan erre a peldara gondolok. Kíváncsi lennék, mi a véleményetek erről.

[link]

2021. máj. 2. 09:32
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
59%

Ez a lehető legnagyobb baromság, már bocsánat.

1.) Ha adott pár csupán 2 gyereket vállal, akkor hosszú távon nem nő az ökológiai lábnyom, hisz a gyerekek csak a szülőket pótolják, nem lesz túlnépesedés, túlfogyasztás.

2.) Ma már meg van a lehetőség arra, hogy gyerekkel is karbonsemlegesek legyünk. Rengeteg alternatíva van: passzív ház/lakás, e-autó, tömegközlekedés/bicikli, szelektív hulladékgyűjtés, házi komposztálás, kevesebb csomagolóanyag, pazarlás csökkentése, több használt holmi, a laptopot elég 5 évente cserélni és nem 2, a mobilt 3 évente és nem 1. Több élelmiszer vásárlása helybéli termelőktől vagy akár saját magunknak való termesztése, kevesebb fast fashion, kevesebb távoli utazás... És még lehetne folytatni a sort hosszan.

3.) Ha "kihalnak" a lelkes környezetvédők, kiknek fogják átadni az értékeiket, nevelésüket? A bevándorló afrikai, ázsiai népek magasról tesznek majd a környezetvédelemre. Szerintem a felük azt sem tudja mi az és hogy miért is fontos.

4.) Szerintem alapból szomorú az, ha egy család kihal.

2021. máj. 2. 11:36
 12/18 anonim ***** válasza:
73%
Nem olvastam el a cikket, de eleve azt firtatni, hogy ki miért nem akar gyereket, erről véleményt alkotni és nem pedig tiszteletben tartani nagyon álságos. Ha ez miatt nem akar, akkor mi van? Én meg azért nem akarok piros autót, mert szerintem azok nem szépek.
2021. máj. 2. 12:57
 13/18 A kérdező kommentje:

Kedves 12! Nem azt firtattam, ki miért nem akar gyereket, hanem a cikk tartalmára adott vélemények érdekeltek, amit rajtad kívül mindenki 100%-osan megértett.

Köszönöm szépen az értelmes hozzászolasokat, teljesen jó volt mindneki véleménye, jó voltál olvasni, hogy hányan hányfélekeppen gondolkodjunk erről a témáról.

Szép napot mindenkinek.

2021. máj. 2. 14:30
 14/18 anonim ***** válasza:
Szerintem felelősségteljes döntés. Egyetértek vele, és a rengeteg ok között ez is szerepel, amiért soha nem fogok gyereket vállalni.
2021. máj. 3. 18:22
 15/18 anonim ***** válasza:
#11: Te azt komolyan gondolod, hogy egy gyerek felnevelésének ugyanakkora az ökológiai lábnyoma, mint egy felnőttnek leélni ugyanannyi időt? A plusz egy emberről nem is beszélve, ami hozzájön a társadalomhoz.
2021. máj. 4. 06:59
 16/18 anonim ***** válasza:

#15-ös, te valamit nagyon félreértettél a 11-es hozzászólásában :)))

Én értem amit írt.

2021. máj. 4. 08:02
 17/18 anonim ***** válasza:

#16: Pl mit? Vagy a gyereknek nincs ökológia lábnyoma amíg a szülő él? Esetleg ugyanakkora a lábnyoma, mitn egy felnőttnek?

2021. máj. 4. 09:15
 18/18 anonim ***** válasza:

Itt a szomorú helyzet az, hogy a környezet, mint a gazdasági, társadalmi működés alapja mondja fel a szolgálatot.

Ebből a szempontból nézve mindegy teljesen, hogy milyen környezettudatosak próbálunk lenni, mert ha élhetetlenné válik a világ egy jelentős része, és ellehetetlenedik a mezőgazdasági termelés, elmérgeződnek a vizek, kifogynak a nyersanyagok, akkor hiába használtunk mosi pelust. :-( Akkor se fog túlélni a civilizáció.

És az összeomlást úgy 2040 utánra teszik nem sokkal.

Ergo ha valaki most szül gyermeket, annak nagy valószínűséggel már nem lesz szép hosszú élete.

És szép dolog az anyaság, apaság, a legcsodálatosabb dolog tud lenni, de ha én arra gondolok, hogy ezért a számomra fontos érzésért megszülök egy olyan emberkét, akiről tudom, hogy valószínűleg nagyon rossz élete lesz a fentiek miatt, akkor inkább azt mondom, hogy a gyerek érdeke fontosabb, mint az én boldogságom, és hogy nekem legyen meg a komplett élet.

2022. jún. 29. 22:10
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!