Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Sok nő az egyenjogúságért...

Sok nő az egyenjogúságért "küzd", de akkor miért várnak el bizonyos előnyöket, előreengedést?

Figyelt kérdés
Miért kéne előre engednünk őket vagy átadnunk nekik a helyet?

2021. ápr. 27. 17:53
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Az ajtó nyitogatás nem jog, hanem illem. Az se jog, hogy a férfiak köszönnek előre a nőnek, a fiatalabbak az idősebbnek, az illem.
2021. ápr. 27. 19:25
 12/14 anonim ***** válasza:
96%

Én úgy gondolom, hogy ami azt illeti a Férfiak és a Nők is mások voltak. A legtöbb férfi anno, tisztelettudóbb és Udvariasabb is volt. Meghát ez el várt is volt egy időben. A legtöbb Nő anno jobban is fogadta a kedves gesztusokat. Valljuk be. Vannak olyan Nők akik sokszor alaptalanul játszák a sértettet miközben ha meg megkapják amit szeretnének, a szemedbe röhögni. RITKA! De előfordul.

Persze ez függ attól is, hogy melyik Nő mihez "szok".

Alpjában véve mint 2 nem hibázik is meg nem is. Teljes egyenlőség jóformán lehetetlen. Aminek hozzáteszem megvan a pozitívumja és a negatívumja is persze.

Tehát egy Igazi FÉRFI nem kisfiú, nem nyuszifiú, nem anyuci pici fia, át adja az ülőhelyet. Előre engedi a Hölgyet, odafigyel ha Hölgy van a társaságában. Hogy mit mond, hogy monnd, mit csinál mit nem. Tudom. Bonyolultan hangzik és a legtöbben lepontoztok. Mit bánom Én.

Merem kijelenteni, hogy egy Férfi az Férfiként viselkedik. Mert hát a legtöbb nem az összes a legtöbb esetben a Nő csupán tükröt mutat a férfinak. Gondolok itt jól asszociált, magas értékrendel rendelkező Nőkre.

Tehát legyen csak alapvető az Udvariasság. Kivétel és "selejt" mindig is lesz. Mind két nemben. Ezen kár agyalni. /F

Szép napot!

2021. ápr. 27. 19:29
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

"Szóval szerinted a nőket nem illetik meg ugyanazk a jogok, mert szeretik, ha a férfiak előzékenyek?"

Nőként pont ezért tiltakozom mindig az előreengedés ellen. Rengetegen hiszik azt, hogy ha te azt a kegyet elfogadod, hogy kettő másodperccel előbb mehetsz be egy helyre, akkor onnantól kuss van, alsóbbrendű vagy, és menj haza gyereket szülni.

Nekem a lift egy fóbiám, és ha mutatják, hogy menjek előre, akkor mutatom vissza, hogy nem, nem, tessék csak. Már többször nekem lett szegezve a kérdés, hogy miért nekik kellett belépni először a liftbe.

2021. ápr. 27. 22:44
 14/14 anonim válasza:
100%

Először is: Mégis miért tetted be címkeként a menstruációt? Mi köze annak ehhez?

Másodszor pedig: Én nőként nem várom el az ajtónyitást meg ezeket. Van nekem saját karom, ki tudom nyitni én magam is! Sőt! Igazából én például elég lenézőnek találom ezeket. Nem kell nekem átadni a helyed, mert én is pontosan ugyanúgy tudok állni, mint te! Nem kell kinyitni nekem az ajtót, nem vagyok én holland királyné!

Harmadszor: Nem lehet ezt a kettőt párhuzamba vonni. Mármint az illedelmességi formaságokat és az egyenjogúságot. Mert lehet, hogy a nők többsége elvárja az illemet, de ezért a kis illedelmességi dolgokért, amiket érdemes lehet a nőnek mutatni, a nő nemi és társadalmi szempontból is többet szív.

2021. ápr. 29. 16:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!