Mit tehetek, ha 45 éves vagyok, utálom a munkahelyem, gyomorgörccsel megyek be minden reggel dolgozni, ott akarom hagyni, de máshová nem vesznek fel a korom miatt?
3 éve vagyok ennél a munkahelyen. Van érettségim, társalgási szinten beszélek németül. Titkárnő a végzettségem, de egy napot nem dolgoztam a szakmába, mert nem tudtam elhelyezkedni benne, mivel nem voltak olyan ismerettségi kapcsolataim, amik kellettek. Világ életemben fizikai munkát végeztem nőként, dolgoztam húsiparban, gyárban, voltam rakodó munkás, egy kocsmában pultos. Most is nehéz fizikai munkát végzek egy olyan munkahelyen, ahol csicskáztatnak, a fiatalokra mindent ráhagynak, az idősebbeket, középkorúakat pedig hajtják. Nyilván, erről én is tehetek, nem arról van szó, mert az elején hagytam, és itt nem "bezzeg a mai fiatalok..."-ozni akarok, de ez a helyzet a munkahelyemen.
Jelentkeztem bolti eladónak, de nem vesznek fel sehova, pedig dolgoznék. Sok helyre beadtam a jelentkezésem, de hiába. A fiatalabbakat veszik fel sajnos. Mit tegyek? Ezen a munkahelyemen kikészülök, a családom látja rovását, mert akaratlanul is rajtuk töltöm ki a stresszt, van egy 15 éves lányom és egy 11 éves fiam, ők is unják már.
Kezdj el tanulni munka mellett. Nem vitted eddig túlzásba a tanulást, ezért nem kapkodnak érted sehol. Egy bolti eladói végzettséggel szerintem bármikor lesz állásod és bármikor válthatsz.
Én 43 éves vagyok és most vágok bele egy tanfolyamba munka mellett és titokban. Nagyon utolsó pillanatban, mert az OKJ-s képzések megszűnnek, még becsatlakozni lehet itt-ott.
Nekem is elegem van a munkahelyi légkörből. Még nem döntöttem el, továbbállok-e, de nem akarom azt érezni, hogy teljesen ki vagyok szolgáltatva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!