Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Bosszút álljak vagy ne?

Bosszút álljak vagy ne?

Figyelt kérdés

Megismertem egy nőt egy tarskereson. Nagyon jól kijottunk, kb 2 hónapig beszélgettünk Facebookon. Mikor kórházba volt akkor is támogatta kedves szavakkal, lelket öntöttem bele stb.

Közben küldött magáról képeket, egyre merészebbeket. Én nem küldtem, de nem is kérte. Már azon voltunk, hogy találkozunk itt nálam, amikor egyik nap nem írt vissza, amikor rakerdeztem, hogy mi a baj csak kamuzott. Később elmondta, hogy kiderult, hogy betegsége van és így nem akar pasit. Szerintem ez is kamu és csak játszott velem, az érzelmeimmel. Arra gondoltam, hogy bosszút állok és a pucér képeit kirakom Facebookon meg kinyomtatom és kiplakátozom vele a helyet, ahol dolgozik.

2021. ápr. 24. 21:21
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%
Lehet h tényleg beteg
2021. ápr. 24. 21:40
 12/29 anonim ***** válasza:
91%

Olyan furcsa, hogy közel 10 válaszolóból egynek sem jutott eszébe a legalapvetőbb erkölcsi tétel, hogy a bosszú minden esetben értelmetlen és alapértelmezetten rossz dolog, amire semmi nem jogosíthat egy embert.

Ezért nem szabad elsősorban bosszút állni, nem a btk miatt.

2021. ápr. 24. 21:41
 13/29 A kérdező kommentje:
Én normális voltam vele ő meg elvett 2 hónapot az életemből. Ráadásul meg is kedveltem, lelkileg megviselt.
2021. ápr. 24. 21:41
 14/29 anonim ***** válasza:
100%

Akkor sem jogosít fel, hogy bosszút állj. A bosszú egy értelmetlen, sehova nem vezető dolog, ami csak további fájdalmat szül.

Ha rosszat tesznek veled, arra nem az a megoldás, hogy te is rosszat teszel másokkal, hanem hogy te különb leszel ennél.

Ettől jobb hely lesz a világ, ha te is bosszút állsz, attól pedig rosszabb. Ilyen egyszerű, mint az egyszer egy.

2021. ápr. 24. 21:45
 15/29 anonim ***** válasza:
100%

#13: ha megkedvelted, pláne ne akarj rosszat! NINCS ÉRTELME!

nem ő vette el, te adtad neki az idődet..

2021. ápr. 24. 21:48
 16/29 anonim ***** válasza:
100%
Minden rosszat visszakapsz, tehát csakis magadat büntetnéd vele. Lépj tovább!
2021. ápr. 24. 21:50
 17/29 anonim ***** válasza:
100%

Ne állj ilyen bosszút, mert megütheted a bokád.

A helyedben inkább megírnám neki a véleményem, meg hogy mondjuk okosabb lenne nem azoknak küldeni arccal pucér képet, akiket utána kukáz.

Szerintem ennyivel már kiadnád a haragod, de nem jelenthet fel erre.

2021. ápr. 24. 21:55
 18/29 anonim ***** válasza:
100%

Én alapban nem vagyok bosszúálló, az élet egyéb területén sem, nemhogy egy párkapcsolatban.

Aki menni akar, azt el kell engedni, lehetőleg minél kulturáltabban, hogy visszagondolva rád, ne kapjon majd hányingert.

Te kaptál egy nagyon jó kifogást - ami még igaz is lehet - fogadd el!

Két hónap nem a világ, ne akard, hogy totál megutáljon!

2021. ápr. 24. 21:55
 19/29 anonim ***** válasza:
100%
LEHET h tényleg beteg
2021. ápr. 24. 21:58
 20/29 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Szerintem ne állj bosszút, több okból se;

1.) A büntetés, amit kiötöltél elég kegyetlen és, úgy érzem, nincs arányban az elszenvedett sérelemmel. Biztos rosszul esett, hogy mindezek után nem akar veled találkozni, de egy ilyen húzással nagyon durván tönkre teheted az életét, akár öngyilkosságba is hajthatod... Amúgy meg szerintem hálásabb lehetnél azokért a pucér képekért - amikor még minden rózsaszín volt, bizti, jól esett rájuk rejszolni...

2.) Egyszerűen kissé divatjamult már, úgy gondolom, a bosszú intézménye és soha nem is volt úriemberhez méltó dolog (ezt értsd úgy, hogy taplóság...). Civilizált köröben azt a célt szolgálja, hogy eltántoríts egy személyt vagy egy csoportot, attól, hogy a jövőben olyan dolgot csináljon/csináljanak, amit téged kellemetlenül érint. Az esetedben, már amennyire ezt te leírtad nekünk, értelmetlen volna a megtorlás...

3.) Legtöbbünknek az élet elég nagy megpróbáltatás, és általában szeretünk békében lenni. Ha módod találsz rá, próbálj meg ne okozni több szenvedést másoknak, akkor sem, ha téged bántottak. Nem jó az sem, persze, ha az ember hagyja, hogy mindenki nyomorgassa, ugyanakkor mindig lehet valami okot találni a háborúzgatásra, ezért érdemes egy kis engedékenységet is gyakorolni. Ráadásul a csaj beteg, kórházban volt - állítólag...

4.) Én nagyon szeretném, ha a jövőben a hölgyek esetlegesen küldenének nekem is magukról képeket - azt akarom mondani, hogy jó lenne, ha gondolnál a férfitársaidra is, és nem hoznál minket nehezebb helyzetbe ezekkel a bosszúhadjárataiddal...

5.) 'Az vagy, amit megeszel' - és amit csinálsz, meg amin gondolkozol, az visszahat a személyiségedre és a kedélyállapotodra. Én azt tanácsolnám, inkább szövögess terveket arra, hogyan tudnád a szomszéd néni napját feldobni (vagy inkább ezét a lányét, mégha nem is akar majd veled összejönni), és engedd el ezt a dolgot és találj egy kis lelki békét; ezeket az energiáidal öld valami hasznossabba.

2021. ápr. 24. 21:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!