Helytelen maszkviselés büntetés a lakóhelyem közelében?
Én csak a "kalasnyikovos katonáért" ugrottam be :-D
Na jó, a kérdésre: most akkor szegtél szabályt, vagy nem? (Igen) Ez ellen panaszkodni kár, és csak ront a helyzeten.
A rendőri viselkedés miatt panaszkodni eléggé necces szubjektív vélemény alapján, ahogyan leírtad az esetet, az azt jelenti, hogy egy normális intézkedés téged megijesztett. De ez nem azt jelenti, hogy bunkók,vagy félelemkeltőek, vagy szabájsértők lettek volna, csak te beparáztál tőle.
Szerintem legközelebb ne szegj szabályt, és akkor nem fogsz megijedni egy katona látványától, mert nem mennek oda hozzád...
//De komolyan még mindig nem tudom felfogni, hogy mitől fosnak be az emberek a katona fegyverének látványától? Azért, mert az nagyobb, mint a rendőr pisztolya? Vagy mert ő nem csini (LOL) kék/sárgában van, hanem tereptarkában? A katona elsősorban a rendőrt támogatja egy esetleges agresszív emberrel szemben, de ha normálisan viselkedik valaki, és nem követett el semmi komolyat, akkor mitől fosik mégis? A vonaton a kalauztól is félnek? Tényleg nem értem, de ez OFF...//
Az normális ha kalasnyikovval felszerelkezve igazoltatnak valami pitiáner szabályszegés miatt?
Ha jól tudom nem állunk háborúban egyik szomszédos országgal sem, akkor mégis miért kellenek katonák, ha nem félelemkeltésre?
Bemásolhatod a hivatalos szöveget válasznak, de te is tudod, hogy az nettó baromság.
Túlkomplikálod.
Eddig is rendeltek ki rendőr mellé katonát, vagy a határon éppen a katona mellé rendőrt. Csak eddig nem volt ennyire látványos.
30/2011 BM. r. [a Rendőrség szolgálati szabályzatáról]
70. § (3) (54. pont, a járőr szolgálati formákról)
"A rendőr a mellé - közös végrehajtást igénylő feladat esetén - járőrtársként beosztott KATONÁVAL, büntetés-végrehajtási felügyelővel, pénzügyőrrel, országgyűlési őrrel, az Európai Unió jogi aktusa vagy nemzetközi szerződés alapján más állam rendvédelmi szervének tagjával, közterület-felügyelővel, fegyveres biztonsági őrrel, polgárőrrel (...), rendészeti feladatokat ellátó személyekkel együttműködve látja el a járőrözést. Ha a feladat jellege megkívánja, a rendőr járőrtársként osztható be katonai rendészeti járőrözésre. A vegyes összetételű járőrök tagjainak intézkedési jogára - jogszabály, az Európai Unió jogi aktusa vagy nemzetközi szerződés eltérő rendelkezésének hiányában - a vezénylő szervre vonatkozó jogszabályok irányadók." (jelen kérdés esetében ez a rendőri szerv)
Tehát látod, ez nem egy újkeletű dolog, ilyen már volt régebben is.
Szerintem téged nem a katona igazoltatott az AK-val, Skorpióval, a katona csak biztosított. A rendőr kérte el az adataid? A rendőrrel beszéltél?
Gondolom igen.
Az, hogy miért hurcibálja magával a gépkarabélyt, azt már megtárgyaltuk, ugyanazért, amiért a rendőr is magánál tartja a CZ-jét. Nem azért van nála, hogy félj a rendőrtől, vagy hogy lelőjön. Hanem mert hozzátartozik a szolgálati felszereléséhez, amit napi 12 órában vinnie kell magával és magánál kell tartania.
A katona nem csinálhatja azt, hogy amíg odamegy hozzád addig leteszi a fegyverét egy padra, vagy benn hagyja a kocsiban. Ilyen nincs.
#14 Nah, akkor ide is: Nem tudom, mennyire követed a magyar honvédségi, rendvédelmi híreket, de az a központi tájékoztatás, hogy a rendőrség feltöltöttsége 97%-os, az ...khm... eléggé kozmetikázott adat. A tény az, hogy rohadtul kevés a rendőrségi végrehajtó állomány létszáma még a normál feladatokra is kevés, nehogy a plusz határvédelemre, és a belső covidos feladatokra. Azért kell a rendőr mellé katona, hogy a létszámot kiegészítse. Azért egy utcaseprőt mégsem lenne előnyös mellé rakni, így is sokszor polgárőr (agyrém!), vagy közmunkás (eszemf@szommegáll!) van mellette, ha nincs más.
A katona munkaeszköze a fegyver ugyanúgy, mint a kőművesnek a lapát, meg betonkeverő. De az Isten áldjon meg, miért gondolja ma Magyarországon azt, hogy a rendőr, a katona bántani fogja a törvénytisztelő állampolgárt?
Téged is csak azért állítottak meg, mert szabályt szegtél, és azért lesz magasabb a bünti, mert visszadumáltál ahelyett, hogy elfogadtad volna, hogy hibáztál. Azért nem csak ilye biciklis kiscsávók mászkálnak az utcákon, mint te, hanem léteznek keményebb emberek is, akikkel szemben viszont szükséges lehet a tonfa, vagy akár a lőfegyver is. (Pl díler, akinél esetleg szintén van lőfegyver...) Azokkal szemben fognak bármilyen kényszerítő eszközt alkalmazni. Ne zsizsegjél ezen, mert fölösleges.
A katona és a rendőr azért van, hogy a rendet fenntartsa, a törvénytisztelőket megvédje a csibészektől. Erre esküdtek fel, nem másra.
Ez olyan, mintha a tűzoltótól rettegnél, mert balta van nála, vagy a mentőstől félnél, mert injekcióstű van nála. Butaság, és fölöslegesen túráztatod magad.
Ahogyan most az egészségügy túl van terhelve, úgy a rendőrség is, csak arról sunnyognak, mert ciki lenne bevallani éppen most, amikor káosz van. A honvédeket mindig akkor vetik be, amikor már minden kötél szakadt, ők az utolsó szalmaszál mindenhol. Ők meg erre vannak. Akkor most ők segítenek a rendőrnek, az ápolónak, az akárkinek is. Ez van.
Így van, ez meg a másik dolog, de nem említettem meg, nem akartam még ezzel is húzni a szövegem. :D
Kevés az ember, egyedül meg nem mindenki mehet ki. Egy járőrpár a minimum. De ha nincs rendőr, akkor maradnak a honvédek.
Tetszenek a tűzoltós, mentő példáid. ;) Teljesen jogos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!