Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » 60%os beoltottságnál teljesen...

60%os beoltottságnál teljesen megszűnne a korlátozás a kormány szerint. Ez mennyire motivál az "oltakozásra"?

Figyelt kérdés

2021-04-15-ei tájékoztatóban elhangzott:

60%os oltottságnál teljes nyitás lesz. (~5.7 millió beoltott)

Jelenleg 3.09 milliós szintet elérte Magyarország az első oltást megkapottak száma. 1.5 millió még vár a vakcinára. Tehát még, ~1.23 milliónak kéne jelentkezni és oltást kapnia a teljes nyitáshoz.

További enyhítések várhatóak 3.5 / 4.0 / 4.5 milliós határokat átlépi az oltottak száma. (Pontosabban az első vakcinát megkapott, Magyarországon bejegyzett lakcímmel rendelkezők száma.)

2021. ápr. 15. 21:58
1 2 3 4
 11/37 A kérdező kommentje:

#8: Igazad van: jelennek meg az újabb és újabb mutánsok. Amik közül van, ami ellen véd a vakcina. Valami ellen nem véd.

"az oltás megvéd közben kiderül majd, hogy az oltás után is meg lehet fertőződni"

Senki nem állítja, hogy nem fogsz megfertőződni az oltás után. Nem erre való az oltás, hogy ne fertőződj meg. Arra való, hogy a szervezeted gyorsan tud reagálni, csak azt támadja meg, ami a kórt okozza és ne legyen súlyos a betegség lefolyása.

"Szerintem ennek soha nem lesz vége."

Minek nem lesz soha vége?

2021. ápr. 15. 23:50
 12/37 anonim ***** válasza:
63%

#11 Nem kapjuk vissza soha a régi életünket.

Beltéren minimum kellesz maszk örökre, régen pedig nem kellett. Ezzel pedig a régi élet helyett egy új, maszkos élet lesz.

2021. ápr. 16. 00:04
 13/37 anonim ***** válasza:
71%

Tekintve, hogy másfél hónap után most hosszabbították meg a "2 hetet" újabb másfél hónappal, én már egy szavukat sem hiszem el.

Lassan a dac a legerősebb, hogy most már azért se. A vendéglátóhelyek nyitására is az volt az első gondolatom, hogy én nem fogok május végén 35 fokban pofarongyban mászkálni, csak hogy elmenjek venni egy fagyit.

2021. ápr. 16. 03:06
 14/37 anonim ***** válasza:
26%
Beoltottak már januárban, a környezetemet is biztatom, hogy menjenek, szerencsére nem nagyon kell őket győzködni, maguktól is tudják. Ha nem lennék beoltva, engem motiválna, hogy elérjük a 60%-ot. Szívesen visszatérnék már a régi kerékvágásba, bár anyagi szempontból engem a járvány szerencsére nem érint.
2021. ápr. 16. 06:04
 15/37 anonim ***** válasza:
62%

“...a környezetemet is biztatom, hogy menjenek”

Minek? Felnőtt embereket minek biztatni bármire? Nem azzal van a bajom h az oltásra biztatod őket, ha ellene tennéd se érteném mi közünk mások döntéséhez és miért gondoljuk , hogy jogunk van ahhoz, hogy a saját döntésünket a másikra is rátoljuk?

2021. ápr. 16. 08:06
 16/37 anonim ***** válasza:
71%

#10: 😂😂 Milyen stílus? 😀

Csak nem értem ha felteszel egy kérdést, amire lehet az is a válasz, hogy leszrják az oltást, akkor miért kell bizonygatod, hogy már pedig az oltás nagyon jó! Mi következik? A majd ha lélegeztetőre kerülsz szöveg?

Egy ilyen kérdésnél pártatlannak kéne maradnod, de megint az emberek uszitása megy. Nem elég folyton a neten meg a tv-ben hallgatni ezt a rohadt oltásos szöveget.

2021. ápr. 16. 08:25
 17/37 anonim ***** válasza:
56%
#15: orvos vagyok és kikérik a véleményem, én pedig próbálom eloszlatni a tévhiteket, és objektíven bemutatni a tényeket. Orvosi javallat ha igy jobban tetszik. Ennyi erővel senkit ne biztassunk arra, hogy egyen több zöldséget, mert akkor a saját véleményünket toljuk rá.
2021. ápr. 16. 08:32
 18/37 anonim ***** válasza:
78%

Engem nem motivál, hanem dühít. Már tavaly ev végén mondtuk a ferjemmel h ez lesz, arra megy az egész h minél több embert beoltassanak. Nem vagyok vírustagadó sem oltásellenes. De ez a félelemkeltő, negatív kommunikáció, meg hogy csak az oltás különben kipusztul mindenki. Na ez a túlzás. Meg az, hogy tényleg egymás ellen fordítják az embereket. Nincs az, h döntsetek belátásotok szerint. Saját felelősség! Hanem az van h aki nem szeretne oltatni az egy szar! Kb ez megy most. Megkülönböztetés lesz? Akinek nincs vakcinaigazolványa vagy mi a szösz az nem mehet sehova? Milyen alapon? Pont az oltottak azok akik elvileg tünetmentesek maradnak, szóval ők lehetnek a legnagyobb fertőzők. Ha én egy picit is betegnek érzem magam, ki sem mozdulok.

Szóval eddig nem zavart, mindenkit megértek, de ami újabban megy az túlzás, és dühítő és nagyrészt nincs értelme.

2021. ápr. 16. 09:04
 19/37 anonim ***** válasza:
82%

#18: Minden szavaddal egyetértek!

Én már itt az oldalon se bírom, hogy akik be vannak oltva, azok nagyképűen osztják az észt.

2021. ápr. 16. 09:21
 20/37 anonim ***** válasza:
85%
Nem motival a zsarolas.. Mar elvbol se kell, dugjak fel nyugodtan. A virustol meg semmi bajom nem volt minek oltatnam be magam
2021. ápr. 16. 12:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!