Vesztettél el valakit a járvány alatt?
Nekem szerencsére eddig ""csak"" egy kedves volt gimis tanárom hunyt el 44 évesen illetve egy másik gimis tanár, akit mindenki ismert (asszem igazgatóhelyettes is volt évekig és nagyon jó tanár).
De egy jó barátnőm az apukáját, Édesapámnak egy közvetlen és TÖBB távoli rokona elhunyt.
Illetve az egyik érdeklődési köröm közösségének egy ikonikus alakja, ő 30 valahány évesen.
Összességében nagyon durva a helyzet.
Én kimondhatom, hogy még nem éltem át olyat, hogy egyszerre ennyi elhunyt/gyászoló legyen a környezetemben.
Pedig a rákban elhunytak, öngyilkosság, gyilkosság is egy-egy évre szokott csoportosulni.
De hogy pár héten belül ennyien, ilyet még nem éltem meg. Szerintem sokan mások se, csak azok, akik éltek már pl '56-ban.
Nekem a nagymamám testvére halt meg covidban, meg sok idősebb ismerős a kisvárosban ahol élek.
Ez kb. 5 ember.
Rám több különböző válasz is igaz lenne.
- nagynéném
- melóban az üzemorvosunk
- volt munkatárs
Ezen kívül meg vannak a távolabbi, közvetett ismerősök, pl. szüleim több kollégája, párom több rokona.
# 4 voltam
Édesapámnak munkatársa hunyt el, rokonunk nem. Nagyon nem mindegy ebben a kontextusban.
Telefonról pötyögni kényelmetlen és lassabb, mint ahogy az agyam jár, elnézést a hibáért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!