Hogyan fogjátok a tollat íráskor?
régen úgymond 2 ujjal fogtam, most már átszoktam az egyre
mármint a mutató ujjamra gondolok
de szerintem a mai napig könnyen visszaszoknék a 2-re
2 ujjal kell fogni: a mutató és a hüvelykujjal, a középső ujjal pedig megtámasztani.
A kisgyerekeknél oda kell figyelni, mert általában 3 ujjal fognak, a középsővel is, de ez nem helyes tartás, mert fárasztóbb a kéznek, később komoly tanulási problémákat okozhat náluk. Emiatt ezt már óvodában nézik és a fejlesztő pedagógusoknak, szülőknek is gyakorolni kell a gyerekekkel a helyes ceruzafogást. Aki felnőtt korában 3 ujjal fogja, annak rosszul rögzült gyerekkorában, nem figyeltek oda rá. Ma már lehet kapni olyan gumigyűrűt, amibe a kisgyerek beledugja a 3 ujját és azzal rajzol, de sima szülői odafigyeléssel is rá lehet szoktatni őket a helyes ceruzafogásra, bár nálunk is volt egy kis lázadás, egy év után most már szerencsére automatikusan jól fogja.
Témába illő kérdésem nekem is volt régebb.
https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__emberi-tulajdonsagok..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!