Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ki látja még így a világot?

Ki látja még így a világot?

Figyelt kérdés

Azt mondják, egyediek vagyunk. Mindenki más. Mindenki egy egyéniség. Ez részben igaz is, hiszen semmiből sincs két egyforma, amit a természet kreált. Na de túlzásnak tartom a sok világmegváltó emberkét, akik tényleg azt hiszik, hogy ér bármit is az életük.

Most képzeljétek azt, hogy egy halom csontit (kukacok, amivel horgásznak) megragadnak egy tégelybe, és ott mozgolódnak. Kérdem én: miben különbözünk tőlük? Mivel vagyunk másabbak? Ne a külső adottságokat nézzük... Ne az észt vagy a méretet. Hanem az életet, ami bennük van. Ugyanolyanok, ugyanolyan semmilyenek, mint mi. Nem szánalmas?

Nem vagyok depressziós. Nem vagyok búval bélelt. Igyekszem reálisnak látni az emberiséget is és önmagamat is. Úgy látom a világot, hogy minden és mindenki csak múlandó. Teljesen mindegy, mit csinálok / mikor / hogyan. Nincs jelentősége. Itt ez a hatalmas világ / bolygó / kontinens 8 milliárd emberrel + több száz milliárd élőlénnyel. Kit érdekel, mit írtam ki kora reggel a gyakorira? És ha megölök valakit? Nincs jelentősége semminek. Olyan apró, szinte már szervetlen része vagyok e világmindenségnek, olyan apró csücske, hogy nem lehet jelentőséget tulajdonítani nekem, sem másnak.

Emiatt nem tudom komolyan venni az életet. Igazából semmit nem tudok komolyan venni. Részben szeretek élni, mert van néhány dolog, ami érdekel és azt szívesen csinálom. De úgy vagyok vele mégis, hogy bolondság élni. Csak ugye nincs más... Vagy csak nem tudok róla.

Kíváncsi vagyok ám a véleményetekre erről. Rácáfolhattok. Szórakoztat az ilyesmi.

2021. márc. 28. 07:38
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
örültem volna ha erre kicsit több válasz jön. szerintem érdekes gondolatmenet.:)
2021. ápr. 13. 18:15
 12/18 A kérdező kommentje:

11# Én is. De ezzel alig azonosul valaki.

10# Már attól is sok minden változhat, ha más irányba kanyarodsz hazafele menet, belebotlasz valakibe / feltartasz valakit a piroslámpánál, stb. :)

2021. ápr. 13. 19:32
 13/18 anonim ***** válasza:

Az emberek 99%-nak tettei 99,9%-ban nincs jelentősége .

Bio robotok vagyunk már nagyon régen. És egyediek se vagyunk. Különböző klisék alapján élünk .

Van a gyakoribbat választ van aki kevésbé. Fontos hogy hol élsz ! Pl egy belvárosi közért dolgozó egész nap pakol kasszázik. Egy Fülöp szigeteki halász egész nap a vízen van és halászik. Mindkettőnek a másik élete különleges lenne , holott az adott környezetben teljesen hétköznapi unalmas. A durva példád a gyilkosság viszont sajnos tényleg egy jelentéktelen dolog már a mai világban , csak az áldozat családjának okozol fájdalmat, amúgy egy tucat hír lesz a hiradóba.

Lehet jelentősége a tetteidnek lehetsz különleges a saját kornyezetedbe de ahhoz hogy mindenki tudjon róla valami nagyon nagyot kell már alkotni ( Bell , Edison , Hitler, Shakespeare )

Vagy legyél celeb és akkor az is fontos ha fingasz

2021. ápr. 13. 19:33
 14/18 A kérdező kommentje:

13# Celeb soha.

Hírességhez kevés vagyok.

Átlagot elviselem, de tényleg nincs kedvem egyikhez sem tartozni.

Szívem szerint valamilyen állat lennék, nyilván vadon élő, de nem zsákmányállat (nyúl, gazella.)

Bármi megfelel. Oroszlán, hiéna, keselyű, karvaly, hárpia. Ragadozó madár lennék, izgalmasnak tartom a magasságot, érzelmileg stabil lennék és intelligens fajtámhoz képest. Viszont más fajjal is megbékélnék.

2021. ápr. 13. 19:40
 15/18 A kérdező kommentje:
Egyenlő akarok lenni mindenkivel, mint a fajon belüli állatok! Lehet erősebb / gyengébb / visszafogottabb / erőszakosabb / butább / okosabb lennék, de ekkora különbség, akarom mondani megkülönböztetés biztos nem volna, mint ember és ember között. Ja, és a semmire.
2021. ápr. 13. 19:43
 16/18 A kérdező kommentje:
11# Van kedved privátban beszélgetni?
2021. ápr. 13. 19:45
 17/18 anonim ***** válasza:
Kérdező! Az oké,hogy semmi sem számít,mert pl ha kitépsz egy virágot,van 100000000000 másik,de ezzel a gondolkodással kizársz egy bizonyos sikert,ami pl pont hogy azt okozza,amit szeretnél,amiről szerinted szól az élet. Hogy jól érezd magad.
2022. febr. 10. 01:54
 18/18 anonim ***** válasza:
van baj
2022. febr. 10. 11:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!