Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A nm mióta a nem rövidítése?

A nm mióta a nem rövidítése?

Figyelt kérdés
Eddig mindig a nincs mitre használták, de most sokan használják a nem rövidítése, de miért??? Olyan kib@szott nehéz leírni három betűt?!
2021. márc. 26. 10:16
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Lesz ez még ennél rosszabb is....
2021. márc. 26. 10:28
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Nálam a nm rövidítés a nincs mit.
2021. márc. 26. 10:55
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Én 12 éves koromban rövidítettem így.

Azóta nem rövidítek semmit. Kinyílik a zsebemben a bicska egy "H v? Mit csi? Smt. " üzenetre ("Hogy vagy? Mit csinálsz? Semmit.")

Miért olyan nehéz beszédszerűen írni?

2021. márc. 26. 11:22
 4/13 A kérdező kommentje:
Én sose bírtam ha valaki így ír le valamit, nem prűdségből de ilyenkor úgy érzem magam mintha szellemi fogyatékos lenne a beszélgetőpartnerem
2021. márc. 26. 11:27
 5/13 anonim ***** válasza:
A "nm" a "nincs mit" rövidítése. Egyébként nagyjából egyetértek, szerintem is zavaró, de nálam van ahol jobban és van ahol kevésbé. Személy szerint a "vok", "mek" (a vagyok, megyek helyett) és társaival ki lehet kergetni a világból, de a "szvsz", "h", "nm" és hasonlók nem zavarnak különösebben.
2021. márc. 26. 12:15
 6/13 anonim ***** válasza:
Önmagában nincs mit, mondat közben pedig nem. El lehet dönteni abból, milyen kontextusban van.
2021. márc. 26. 12:50
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Pár héttel ezelőttig azt hittem, hogy a "nm" a "nincs mit" rövidítése, a fordulópontot egyik barátnőm idézte elő, aki a "nem"-et rendezte le ezzel. Bevallom őszintén, én sosem voltam az a rövidítgetős fajta, és azt sem igazán szeretem, hogyha olyan üzeneteket kapok, amik csurig vannak velük.. Bizonyos szavakat megértem, hogy rövidíteni ajánlott, de szerintem a nem pont nem esik bele ezek közé.
2021. márc. 26. 13:05
 8/13 anonim ***** válasza:
A szvsz mit jelent?
2021. márc. 26. 13:10
 9/13 anonim ***** válasza:
szagos vagy szandra
2021. márc. 26. 16:10
 10/13 anonim ***** válasza:
Amúgy azt jelenti, hogy szűz voltam szombaton.
2021. márc. 26. 16:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!